Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Zen cvetočih češenj

Umetnost življenja
Vili Ravnjak
Zen cvetočih češenj

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Pivec
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-7026-30-6

Tehnične lastnosti
mehka vezava
24 x 16 cm
580 g
256 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

O knjigi

Čeprav je poklicna ustvarjalna pot Vilija Ravnjaka (1960) v prvi vrsti povezana z umetniškim delom v Slovenskem narodnem gledališču v Mariboru, ves čas živi tudi vzporedno življenjsko zgodbo duhovnega iskalca in učitelja modrosti. Z novodobno duhovnostjo se je prvič srečal pred tridesetimi leti (1987), pred petindvajsetimi leti (1992) pa je začel delovati kot razširjevalec duhovnih znanj. Kot avtor televizijske serije Tretje oko in številnih knjig (Spoznavanje Višjega Jaza,Smaragdna pot, Prebujanje v svetlobo, Lotosov cvet nad vodno gladino …) o ezoteriki in različnih duhovnih izročilih sodi med najbolj znane slovenske novodobne duhovne učitelje in pisce.

Glavnina Ravnjakovega duhovnega dela v zadnjih letih je povezana z učenjem zenovskega načina meditiranja, ki ga posreduje tako najširšemu krogu ljudi (v Mariboru od leta 2010 vodi Javne skupinske meditacije za razvoj miru in sočutja) kot manjšim skupinam meditantov, ki se z meditacijo in duhovnim delom na sebi ukvarjajo poglobljeno v okviru njegoveDuhovne šole (od leta 2011) in Meditacijskega umika v tišino (od leta 2012).

Knjiga s simboličnim naslovom Zen cvetočih češenj je povzetek njegovega učiteljskega delovanja v tem obdobju. Sestavljena je iz treh delov. Prva dva dela tvorijo eseji in predavanja, v katerih se ukvarja predvsem s praktičnimi vprašanji, kako meditacijo (zavestno navzočnost in razsvetljeno modrost) povezati z vsakdanjim življenjem in s tem v sebi preseči okvire osebne in družbene karme. Gre za pristop k duhovnosti in življenju nasploh, ki je zelo realističen in precej drugačen, kot ga danes praviloma ponujajo najrazličnejše duhovne šole, tečaji in delavnice. Tretji del knjige je posvečen Ravnjakovim spominom na tridesetletno obdobje duhovnega zorenja in učenja (1987– 2017), kjer opisuje svojo pot učenca in učitelja, kajti obe področji sta pri njem tesno prepleteni. Ker je bilo njegovo delovanje vedno povezano s številnimi ljudmi in skupinami, se njegov avtobiografski esej bere tudi kot zgodovinski obris novodobne duhovnosti v Mariboru in Sloveniji.

Recenzija Bukla

Ravnjak (1960), mariborski dramaturg in duhovni iskalec, je mnogotera osebnost, ki je v slovenskem prostoru prisotna že več desetletij. V tretjem tisočletju se je umaknil iz javnosti ter se še bolj posvetil duhovnemu iskanju, od meditacije prek reikija do reinkarnacijske terapije, tu pa nastopa kot njegov aktivni udeleženec in tudi učitelj. Njegova najnovejša knjiga Zen cvetočih češenj je nabor njegovih besedil iz zadnjega obdobja. Najprej so tu predavanja, v katerih je podal svoje kažipote po svetu duhovnosti in najpomembnejši literaturi ter mislecih, ki so vplivali nanj, od zahodnih novodobnikov, kot so Vadim Zeland, Tara Bennett Goleman in Eckhart Toole, do starodavnih daljnevzhodnih duhovnih praks, kot so joga, indijska tantra, budizem itn., knjigo pa sklepa s poglobljenim avtobiografskim esejem, v katerem je orisal svojo dosedanjo življenjsko pot, na kateri sta se ves čas prepletala njegov intenziven osnovni poklic, povezan z gledališčem, ter poglobljeno iskanje lastnih notranjih duhovnih premen. Izvirna domača ezoterična knjiga!

Samo Rugelj, Bukal 142

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...