Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Čudežno potovanje Edwarda Tulana

Kate DiCamillo
Čudežno potovanje Edwarda Tulana

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba KUD Sodobnost International
Zbirka Zvezdogled
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-6970-95-2
Naslov izvirnika The miraculous journey of Edward Tulane
Leto izdaje izvirnika 2006
Ilustracije Bagram Ibatoulline
Prevod Jakob J. Kenda
Urejanje Jana Bauer

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 13,5 cm
350 g
210 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
leposlovje > znanstvenofantastični roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Edward Tulane je brezsrčen zajec, pravzaprav nečimrna porcelanasta lutka z bogato garderobo. Pripada desetletni deklici Abilen, ki ima zajca neizmerno rada. Toda Edwarda čakajo težave, ki ga bodo pripeljale do skrajnih meja vzdržljivosti. Začnejo se s tem, ko ga nesramni fantje med plovbo čez Atlantik iztrgajo iz Abileninih rok in ga vržejo v morje. Tukaj se Edwardovo potovanje začne. Od morskega dna do nežnega objema ribičeve žene, od zavetja pri brezdomcu in njegovem psu ter do rok umirajoče deklice. Z vsakim človeškim dotikom postane Edwardovo srce mehkejše in nekoliko večje. Kljub trpinčenju in vsem poškodbam Edward zasije v lepoti. In lepota je tudi ustrezna beseda za opis celotnega dela.

Kate DiCamillo nam je podarila izbrušen biser, za katerega bi bilo resnično škoda, če ga ne bi imeli tudi v slovenskem prevodu. Kate DiCamillo (1964) je večino otroštva preživela na jugu Združenih držav. Je ena izmed šestih ustvarjalcev, ki so kar dvakrat prejeli nagrado The John Newbery Medal. S Čudežnim potovanjem Edwarda Tulana se je leta 2007 povzpela na lestvico stotih najboljših otroških knjig po izboru učiteljev.

Recenzija Bukla

Klasična fantazijska pripoved črpa iz žlahtne tradicije ljudskega pripovedništva, prepletenega s sentimentom ameriškega juga, kjer je Kate di Camilo (1964) preživela svoje otroštvo. Številne nagrade in priznanja govorijo v prid te do potankosti izpiljene zgodbe. Naslovni junak Edward je skoraj meter velik porcelanasti zajec, nečimrna lutka, s krznenimi uhlji, mehkim repkom in hladnim, trdim srcem. Zmeraj lepo oblečeni Edward je last desetletne deklice Abilene Tulane, ki živi v premožni ameriški družini. Ko se Tulanovi z ladjo odpravijo v Anglijo, se na krovu pripeti nesreča in Edward pristane v oceanu. Začne se njegovo popotovanje, ki ni le fizično, marveč tudi čustveno. Usoda poskrbi, da se nekoč brezsramno hladen zajec nauči vrednosti in pomena resnične ljubezni. »Zgodba teče v blagem in občutljivem ritmu plesa, kjer je treba paziti na vsako besedo,« je po predstavitvi knjige povedal njen prevajalec Jakob J. Kenda, ki je s prevodom opravil vrhunsko delo. Čudovite ilus tracije in izjemno močna sporočilnost pripovedi pa bodo nagovorile tako mlade kot tudi malo starejše bralce.

Renate Rugelj, Bukla 142

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...