Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Dolga pot odpuščanja

Psihološka, socialna in terapevtska spoznanja
Tomaž Erzar
Dolga pot odpuščanja
22,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Družina
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-04-0419-4

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 13 cm
250 g
231 strani
Tip knjige
osebna rast
Kategorije
religija > krščanstvo
osebna rast, duhovnost in ezoterika
psihologija in psihiatrija

Povej naprej

O knjigi

Odpuščanje je za pogumna srca, ker je enako neverjetno kot sama milost. Je sposobnost, proces in vsakodnevno prizadevanje. Pomeni, da smo se sposobni ozreti v lastno bolečino, se soočiti s krivicami, ki so nam jih povzročili drugi ljudje, in si priznati, da smo jezni in da jih včasih celo sovražimo. Odpuščanje se začne takrat, ko se ob vsem tem želimo tudi odpreti dobremu, ki ni odvisno od naše volje in naših prizadevanj, ampak prihaja k nam po dobrih ljudeh.

Recenzija Bukla

Krivica boli in tisti, komur je bila povzročena, se kasneje pogosto znajde v vrtincu jeze, žalosti, prizadetosti in zamer. Kaj storiti z vsemi temi negativnimi občutki, s katerimi pa se vedno ne spopade le žrtev, ampak tudi storilec? Vse to je dr. Tomaž Erzar postavil v ospredje svoje nove knjige, ki predstavlja plod poglobljenih večletnih raziskav, psihoterapevtskega dela in povezave z največjimi strokovnjaki za področje odpuščanja v času njegovega študijskega obiska v Ameriki. Kot nakazuje že sam naslov, je pot odpuščanja (lahko) dolga in zapletena. Žrtev krivice, kot pojasni dr. Erzar, gre v procesu očiščevanja in odpuščanja namreč skozi različne faze: začne se s fazo poglabljanja vase, temu pa sledi faza odpuščanja storilcu – povzročitelju krivice, ki pa je pogosto prav zaradi (žrtvenih) omejujočih prepričanj lahko zelo zamotana in dolgotrajna. Kako se izvleči iz vseh pasti, ki prežijo na poti do odpuščanja, in kako znova osvobojeno zaživeti? Odgovore prinaša ta izjemno dragocena knjiga, ki je podprta s številnimi strokovnimi dejstvi, a je vendarle napisana tako poljudno, da jo zlahka vzame v roke tudi vsak laik. Izjemno branje, ki bo sploh v našem okolju, pogosto polnem destruktivnih (samo)obtožb, marsikomu dragocena luč, ki usmerja, bodri in vodi na pot odpuščanja.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 138-139

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...