Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Nepozabni papež

Šopek slovenskih spominov na sv. Janeza Pavla II.
Nepozabni papež

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Družina
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-04-0033-2
Leto izdaje izvirnika 2014
Spremna beseda Franci Petrič
Urejanje Franci Petrič, Igor Vojinovič

Tehnične lastnosti
trda vezava
30 x 21,5 cm
1.020 g
191 strani
Tip knjige
spomini, pričevanja in pisma
Kategorije
religija > krščanstvo

Povej naprej

Založnik o knjigi

Papež Janez Pavel II. se nas je s svojimi besedami in zgledom globoko dotaknil. Kdor se je z njim osebno srečal v Sloveniji, v Rimu ali na svetovnih srečanjih mladih, priča o nepozabnem doživetju, ki ga je spodbudilo k bolj pristnemu stiku z Bogom in povezanosti s Cerkvijo.

V monografiji smo zbrali pričevanja 87 Slovenk in Slovencev, ki kažejo, kakšne sledove je pustil ta veliki papež v našem narodu. Knjiga je opremljena z barvnimi fotografijami. Ob njej bodo zaživeli tudi vaši spomini na papeža Janeza Pavla II., ki je dvakrat obiskal Slovenijo. Knjigo sta uredila Franci Petrič in Igor Vojinovič.

Recenzija Bukla

»So ljudje, ki bistveno zaznamujejo svet. Med te zagotovo spada papež Janez Pavel II.« Ta in podobne misli prežemajo pričevanja Slovencev, ki se jih je dotaknil prvi slovanski papež. V pričujoči lepo oblikovani barvni monografiji je na kratko opisana njegova življenjska pot od rojstnih Wadowic na Poljskem pa vse do zadnjih dni. Posebej poudarjen je velik pomen njegovih filozofskih del za Cerkev in posameznike ter pomen njegovega sodelovanja na cerkvenih zborovanjih. Bil je papež v službi Kristusa in človeka, kar so ljudje začutili. Pričevanja ljudi, ki so se jih njegova dejanja dotaknila, so razdeljena po tematskih poglavjih, kot so: Papeževa obiska v Sloveniji, Spomini otrok na Janeza Pavla II., Znani Slovenci in Slovenke o papežu in drugo. Delo Janeza Pavla II je navdihovalo mnoge kristjane, približeval je krščanski nauk in veliko naredil za edinost med kristjani, ravnodušni pa niso ostali niti neverujoči. Njegovih 26 let papeževanja zagotovo ne bomo pozabili, ob prebiranju knjige pa se bo marsikdo spomnil tudi kake svoje izkušnje in prijaznega svetega moža, ki je svoje življenje posvetil ljudem. »Papež \\'ma vas rad.«

Klara Jarc, Bukla 103

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...