Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zakajčki

Otroška vprašanja o veri
Marjetka Pezdir Kofol
Zakajčki
14,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Ognjišče
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-263-250-2
Ilustracije Polona Lisjak
Urejanje Božo Rustja

Tehnične lastnosti
trda vezava
28,5 x 21,5 cm
520 g
57 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
religija > krščanstvo
otroško in mladinsko
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zakaj moram k maši? Kakšna je razlika med čudežem in čarovnijo? Zakaj se duhovniki ne poročijo? Zakaj pri obhajilu jemo Jezusa? Tudi vam otroci zastavljajo vprašanja o veri, Jezusu in krščanskem življenju, ki vas spravijo v zadrego?
Glavni junak slikanice je Blaž: radovednež, ki rad sestavlja legokocke. Jezus je njegov superjunak. Odkriti hoče, kakšne supermoči ima, in mu poskuša biti podoben, zato neprestano sprašuje in s hudomušnimi domislicami nasmeji vso družino. Mami in ati se trudita odgovarjati in svoje otroke voditi k Bogu. Knjigo sestavlja 27 prigod iz družinskega vsakdana, barvite ilustracije in nekaj namigov za ustvarjanje, molitev ali razmislek …

Recenzija Bukla

Slikanica bralca povabi, da z družino šolarja Blaža, njegove najstniške sestre in malega bratca doživi vse pomembne dogodke leta. Prva zgodba poteka v pričakovanju božiča, zadnja se konča z naslednjim božičnim večerom. V vmesnih zgodbah se Blaževa družina sooča z vsakdanjimi prijetnostmi in neprijetnostmi: z otroško boleznijo, sporom med sorojenci, praznovanjem krsta, postom, veliko nočjo ... Starša vsakdan družine prepojita z utrjevanjem krščanske vere, moralnih norm in načinom življenja, v odgovore na vprašanja, ki jima jih zastavljajo otroci, pa vpletata osnove krščanskega nauka. Predlogi za utrjevanje nauka vsake zgodbe so dodani v okvirčku.

Maja Črepinšek, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...