Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Spontana gibanja

življenje je evolucija dihanja
Igor Čurič
Spontana gibanja

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Chiara
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-93646-4-2
Leto izdaje izvirnika 2014
Ilustracije Ida Dobnik

Tehnične lastnosti
trda vezava
22 x 22 cm
610 g
106 strani
Tip knjige
duhovnost
Kategorije

Povej naprej

Založnik o knjigi

»Pozabljena človekova prava narava«

V poplavi najrazličnejših tehnik, ki vodijo v boljšo kvaliteto življenja in večjo prisotnost v trenutku Zdaj, pozabljamo na sposobnost samoporavnave, ki jo kot živa bitja nosimo v sebi.

Današnji pristop k obravnavi telesa je praviloma uporaba sile, tako v vsakodnevnem življenju kot v masažno-medicinskem pristopu. Naša telesa niso narejena, da bi z lahkoto sprejemala silo, zato gredo pod pritiskom sile v tenzijo, ki bistveno zmanjšuje občutljivost telesa in povečuje ter uteleša strah, ki je že tako ali tako v telesu.

Ali lahko nedostojanstveni principi dela s telesom pozdravijo telo?

S telesom lahko učinkovito delamo tudi z enostavnimi gibalnimi principi, ki se izvajajo brez sile in brez dodatnega napora. Hkrati naj pristop k telesu in umu omogoča samostojno raziskovanje in začetek dela s kvaliteto uma in telesa takšno, kakršna je; vsak dela s tistim, kar ima. Vaje Spontanega Gibanja vklučujejo vse našteto in ob tem omogočajo samoregulacijo intenzivnosti procesa.

Recenzija Bukla

Čuriča (1966) bi najlaže lahko opredelili kot raziskovalca življenja, saj zadnjih petnajst let, potem ko je v mladih letih študiral elektrotehniko, raziskuje različne oblike telesnih vaj, od indijske joge, kitajskega čiponga do japonske umetnosti bojevanja. Kot nadgradnjo teh tehnik je sam začel razvijati t. i. tehniko samoporavnave, do neke mere sicer avtentične sposobnosti človeškega organizma, da samo sprošča sprotne napetosti, ki so se nabrale v njem v določenem času (samoporavnava je denimo trzanje telesa v spanju). Sodobni način življenja, ki odtujuje telesa od nas samih (še sto let nazaj se je človek v svojem življenju veliko bolj naslanjal na telo in manj nagovarjal svoj um, sedaj je obratno) pa te samoporavnave ne spodbuja več v zadostni meri, zaradi česar v telesu ostajajo razne napetosti (ki se denimo manifestirajo v višanju števila porodov s carskim rezom in rezanjem presredka itn). Čurič nas v tej knjigi, ki jo ima za nekakšen delovni zvezek, seznani s svojimi metodami ter nas vabi, da jih preizkusimo na lastnem telesu.

Samo Rugelj, Bukla 109

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...