Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Rumena na obroke

Pohod po rumeni poti Via Alpina
Igor Gruber
Rumena na obroke

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba, Katja Gruber s. p.
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-278-435-5
Leto izdaje izvirnika 2019
Fotografije Igor Gruber
Urejanje Igor Gruber, Katja Gruber

Tehnične lastnosti
trda vezava
30,5 x 21,5 cm
1.070 g
164 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > gorništvo in alpinizem

Povej naprej

Založnik o knjigi

Motivacijski priročnik za vezno pohodništvo in pričevanje o pohodu čez Alpe.

Poleti 2015 je Igor Gruber uspel uresničiti svoje sanje in prehodil Rdečo pot Via Alpina od Monte Carla do Trsta. Po treh letih je ponovno podlegel okužbi s pohodništvom po daljinskih poteh in se ponovno podal v Alpe. Tokrat se je odločil za Rumeno pot Via Alpina od Trsta do Oberstdorfa.

»V čem je razlika med Rumeno in Rdečo potjo? Če zanemarim očitne dolžino, trajanje in skupno višino, je Rumena pot svojstvena po izzivih, ki jih postavlja pred pohodnika. Začetni del izstopa po samoti in okuženosti s klopi. Dolomiti poleg čudovitih razgledov postrežejo tudi z nekaterimi težjimi tereni in gnečo. Tudi zadnji del poti je zelo obiskan, a ponuja čudovite razglede in svojstveno pokrajino,« piše avtor v uvodu. 

Pot mu je postavljala mnoge preizkušnje, a na koncu se je veselil cilja. Svoje dogodivščine in spoznanja s te poti je strnil v knjigo in dokumentarni film, ki prinašata doživljanje pohoda po Alpah skozi oči pohodnika. Z njima želi približati izkušnjo pohodništva na dolge proge oziroma veznega pohodništva prav vsakemu ljubitelju gora. V knjigi so zbrana njegova osebna doživljanja, opisi poti in predvsem fotografije, ki bralcu/gledalcu prikažejo, kako posamezna etapa poti poteka, in vabijo k odkrivanju naravnih lepot gorskega sveta Alp. K temu so glede na različne dogodke in anekdote, ki so se zgodili, dodani namigi, zakaj se podati na takšno pot in kako se nanjo dobro pripraviti. V knjigi najdemo tudi dostop do elektronskih vsebin (pohodniško-dokumentarni film in virtualno popotovanje po Rumeni poti), ki dopolnijo zapisano v knjigi in omogočijo še podrobnejši vpogled. 

Knjiga je lahko poučen in koristen pripomoček za vse, ki bi se želeli podati na pot v Alpe. V sliki in besedi so predstavljene vse etape poti Rumena Via Alpina v smeri pohoda Trst–Oberstdorf. Knjigo boste lahko prebrali v enem zamahu, k njej se boste lahko vračali, ko boste iskali zanimive kotičke Alp kot ideje, kam naj vodi vaš naslednji izlet v gore.

Recenzija Bukla

Popotno pohodništvo, ki rezultira v tak­šnih ali drugačnih knjigah, se počasi prebija tudi k nam, prav posebno mesto znotraj tega žanra pa zasedajo monografije Igorja Gruberja. Ta je pred nekaj leti že prehodil rdečo Vio Alpino in o njej napisal ter objavil s številnimi fotografijami napolnjeno knjigo velikega formata, ki te je dejansko ponesla na kraj dogajanja. S podobnim konceptom je sedaj prehodil, popisal in posnel še pot po rumeni poti Via Alpina. Skoraj osemsto kilometrov dolgo pot od Obersdorfa do Trsta, na kateri je treba premagati skoraj 50 tisoč višinskih metrov, je Gruber razdelil v 40 etap, ki vodijo od morske gladine do 3000 metrov višine. V Tržaškem zalivu se začne prvi del poti, ki si ga je zapomnil po samoti in okuženosti s klopi. Z mnogimi uporabnimi informacijami opremljena knjiga ponuja tudi satelitsko sled vsake etape, skupaj z njeno dolžino, vzponi in spusti. Zahodne Julijske Alpe in Dolomiti kot osrednji del poti po avtorjevem mnenju in njegovih fotografijah postrežejo z mnogimi čudovitimi razgledi in tudi gnečo, ta pa je prisotna tudi v sklepnem delu poti; ta navduši tudi popotnika, ki ima za seboj tudi rdečo Vio Alpino. Natančno izdelana monografija prinaša tudi dodatne elektronske vsebine, kot je interaktivni zemljevid in 140-minutni dokumentarni film. Še ena Gruberjeva hvalnica hribovskemu potepanju!

Samo Rugelj, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...