Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

100 vprašanj in odgovorov o srčnem popuščanju

Barbara Černe
100 vprašanj in odgovorov o srčnem popuščanju
19,90 € 19,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,60 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Ara
Leto izdaje 2022
ISBN 978-961-7115-33-8

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19,5 x 12 cm
240 g
206 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kakim trideset tisočim Slovencem popušča srce; popuščanje je najpogostejši vzrok hospitalizacij zaradi bolezni srca pri ženskah in starejših od 75 let.

Popuščanje je zmerno zmanjšanje srčne funkcije, ki je lahko povsem brez simptomov, lahko pa človeka toliko oslabi, da ni zmožen niti najosnovnejšega gibanja, kot je hoja. Čeprav je resno stanje, lahko za obvladanje te bolezni ali vsaj omilitev njenih učinkov veliko storimo sami.

V razvitem svetu narašča za dva odstotka letno in že postaja epidemija.

Bolezenski znaki se lahko pojavijo že po štiridesetem, najpogosteje pa se pojavijo okoli sedemdesetega leta; torej je vzrok tudi staranje.

Srčno-žilne bolezni so glavni vzrok smrti v Evropi; povzročijo 38 do 42 odstotkov smrti že pred petinsedemdesetim letom. Po slovenskih podatkih preživi pet let po odkritju srčnega popuščanja manj kot polovica bolnikov.

Srčno popuščanje v glavnem zdravijo z zdravili, veliko pa lahko naredimo sami. Za začetek je dobro, da preberemo to knjigo. Spremenimo življenjski slog in vztrajajmo pri njem. Ta naj vključuje ohranjanje primerne telesne teže, zdravo prehrano in telesno dejavnost. Opustimo kajenje in pitje alkoholnih pijač.

Stroški zdravljenja srčnega popuščanja v Sloveniji presegajo stroške zdravljenja miokardnega infarkta in raka skupaj.

Recenzija Bukla

Srčno popuščanje nastopi, ko srce ni več zmožno načrpati dovolj krvi. Doleti nas lahko kadarkoli po 40. letu, z leti pa je bolezen vse pogostejša. Bolnika lahko toliko oslabi, da ni zmožen niti hoje. Vendar lahko za preprečevanje in obvladanje te kronične bolezni veliko storimo sami, pravi Barbara Černe, urednica revije Preventiva in avtorica priročnikov Žvrkljanje olja za razstrupljanje in samozdravljenje, Prekinitveni post, Zdravljenje artritisa, Zdravljenje s kisikom … Priročnik predstavi bolezen in simptome, diagnozo, znake poslabšanja, zdravljenje, operacijo, rehabilitacijo in življenje z boleznijo. Svetuje, kaj storiti, da bolezen preprečimo ali omilimo, predlaga pravi življenjski slog, telesno težo, prehrano in telesno dejavnost. Poglavja nizajo vsebino v obliki vprašanj, ki se porajajo bralcu, na katera avtorica odgovarja razumljivo in optimistično.

Maja Črepinšek, Bukla 169

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...