Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Kako ozdravimo s hrano

Odkrijte živila zoper bolezni, ki terjajo največ življenj!
Michael Greger, Gen Stone
Kako ozdravimo s hrano
29,90 € 29,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,90 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Ara
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-6861-68-7
Naslov izvirnika How not to die
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Niki Neubauer
Urejanje Jože Vetrovec

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19,5 x 12,5 cm
600 g
591 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

O knjigi

Odkrijte živila zoper bolezni, ki terjajo največ življenj!

Zdravnik, ki je napisal to knjigo in po svojem pisanju tudi živi, zatrjuje, da je večino smrti zaradi bolezni mogoče preprečiti. Naša prehrana je vodilni vzrok prezgodnje smrti in vodilni povzročitelj vseh naših bolezni.

Na skoraj šeststo straneh so zbrani nasveti, kako naj se s hrano zdravijo ljudje s koronarno srčno boleznijo, s pljučnimi boleznimi (pljučni rak, KOPB in astma), z možganskimi boleznimi (kap in Alzheimerjeva bolezen), z raki prebavil (debelega črevesa ali danke, slinavke in požiralnika), z okužbami dihal in krvi, s sladkorno boleznijo, z visokim krvnim tlakom, z boleznimi jeter (ciroza in rak), krvnim rakom (levkemija, limfom in mielom), z ledvičnimi boleznimi, z rakom dojk, s samomorilnimi nagnjenji, z rakom prostate, s Parkinsonovo boleznijo ter z boleznimi, katerih vzrok so zdravniki.

Recenzija Bukla

Kadar govorimo o tem, da bi bilo zaradi zdravja treba spremeniti način prehranjevanja, imamo pogosto v mislih le debelost ali sladkorno bolezen kot bolezensko posledico neprimerne hrane. Vendar priljubljeni ameriški zdravnik in predavatelj v tej obsežni knjigi dokazuje, da lahko določena hrana (večinoma na rastlinski osnovi) pozitivno vpliva tudi na vaše srce, pljuča, možgane, dviguje odpornost, znižuje previsok krvni tlak, izboljšuje delovanje ledvic, lajša depresijo in menda preprečuje celo nastanek raka na dojkah, prostati in drugod … Menda obstaja petnajst glavnih vzrokov za prezgodnjo smrt, a s pravilno prehrano lahko na vsakega od njih delujemo prevenitvno in zmanjšujemo ali celo odpravljamo tveganje. Obsežna knjiga je tako razdeljena v dva sklopa – v prvem avtor pokaže na številne posredne in neposredne povezave med prehrano in glavnimi povzročitelji bolezni, v drugem pa ponudi konkretne nasvete za bolj zdravo vsakodnevno prehranjevanje. Prepričan je, da se v pravilni prehrani skriva glavni vzvod za preprečevanje vseh naših bolezni.

Beti Hlebec, Bukla 140

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...