Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Od Stare Rusije do Ruskega imperija

Lev Nikolajevič Gumiljov
Od Stare Rusije do Ruskega imperija -10%
17,91 € 19,90 € Prihrani 1,99 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,54 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba UMco
Zbirka Ruska misel
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-6803-36-6
Naslov izvirnika Ot Rusi k Rossii
Leto izdaje izvirnika 1992
Prevod Drago Bajt, Simon Dobravec

Tehnične lastnosti
mehka vezava
15 x 21 cm
580 g
396 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
knjige umco
zgodovina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zadnje delo, ki ga je Lev Gumiljov (1912-1992), ruski geograf, etnograf, zgodovinar in utemeljitelj pasionarne teorije etnogeneze, pripravil za tisk, je rezultat globoke in vsestranske analize etnične zgodovine Rusije. Kot vsa njegova ostala dela, tudi to vsebuje kolosalen obseg snovi, njena analiza pa je avtorju omogočila daljnosežne znanstvene zaključke iz zgodovinske etnogeografije, za katera smo mislili, da so že zdavnaj razčiščena.

Eseji dogodkov od prvega do osemnajstega stoletja so napisani intrigantno, v "fascinantenem" stilu, to pa zato, ker je, po besedah Leva Nikolajeviča Gumiljova, svojo nalogo kot avtor videlv tem, da "bralci razumejo vsebino knjige in je ne odložijo, dokler je ne preberejo do zadnje strani."

Recenzija Bukla

Delo za ljubitelje ruske zgodovine, je poslednja knjiga Leva Gumiljova (1912–1992), znanega ruskega geografa, etnografa, zgodovinarja in utemeljitelja pasionarne teorije etnogeneze (po kateri je v vsaki družbi določen odstotek ljudi z večjo življenjsko energijo od ostalih, s katero premikajo obstoječe meje, kar je osnovni vzrok za družbene spremembe) in je rezultat globoke in vsestranske analize etnične zgodovine Rusije. Kot vsa njegova ostala dela, tudi to vsebuje kolosalen obseg snovi, torej dogodkov, imen ter krajev, njena analiza pa je avtorju omogočila daljnosežne znanstvene zaključke in nov način pogleda na dejstva iz zgodovinske etnogeografije, za katera smo mislili, da so že zdavnaj razčiščena. Eseji o dogajanju na ruskih tleh od prvega pa do osemnajstega stoletja so napisani intrigantno, v »fascinantnem« stilu, to pa zato, ker je, po besedah Leva Nikolajeviča Gumiljova, svojo nalogo kot avtor videl v tem, da »bralci razumejo vsebino knjige in je ne odložijo, dokler je ne preberejo do zadnje strani«. Zgodovina se že dolgo ni brala tako napeto.

Tina Šebenik, Bukla 79-80

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...