Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

250 pletenih vzorcev

Zakladnica vzorcev za začetnike in mojstre
Debbie Tomkies
250 pletenih vzorcev
24,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-01-5107-4
Naslov izvirnika 250 knitting stitches
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Katja Berden
Urejanje Sanda Šukarov

Tehnične lastnosti
mehka vezava
24,5 x 19 cm
610 g
192 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt
umetnost

Povej naprej

Založnik o knjigi

Radi pletete, pa ste se že naveličali gladkega, riževega in rebrastega vzorca? Bi radi svoje pletenine oplemenitili z nežnimi čipkami, zanimivimi reliefi in barvnimi vzorci?

V tej knjigi jih boste našli kar 250, od gladkih, cikcakastih, zankastih in nagubanih vzorcev do bunkic, gubic in raznovrstnih prepletov. Vsi vzorci so predstavljeni z jasnimi fotografijami ter natančnimi navodili in shemami. Priročnik vam bo tudi svetoval, kako izbrati prejo in pletilke ter obvladati osnovne tehnike, brati sheme in kratice ter izbrati ustrezne vzorce za različne pletene izdelke.

Priročnik vam bo tudi svetoval, kako:

- izbrati prejo in pletilke ter obvladati osnovne tehnike;
- brati sheme in kratice;
- izbrati ustrezne vzorce za različne pletene izdelke.

Recenzija Bukla

Avtorica, ki se je pletenja naučila že pri rosnih šestih letih, je na enem mes­tu zbrala osupljivo število vzorcev, kar 250 variant, od preprostejših do vse bolj kompleksnih. Če se pletenja lotevate prvič, svetujem, da se pri prvih straneh z osnovnimi vzorci ustavite za dlje časa, dokler osnovna petlja roki ne pride v spomin, potem pa nadaljujete z vse bolj zapletenimi. Nekateri vzorci predstavljajo pravi izziv, ampak ker je vsak izmed njih predstavljen s fotografijo, opisom, za kakšno oblačilo je primeren in kakšno prejo in pletilke izbrati, ter seveda nazorno shemo in natančnim opisom zaporedja, lahko prav vse raznovrstne preplete osvoji tudi popolni začetnik. Ravno prav za dolge zimske večere, ki si jih lahko popestrite in hkrati ogrejete.

Vanja Jazbec, Bukla 145

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...