Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Dobrote iz naše kuhinje

Hrane Kocić
Dobrote iz naše kuhinje

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Ara
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-6861-66-3
Fotografije Hrane Kocić

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19,5 x 12,5 cm
240 g
132 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

O knjigi

Dober tek v kuhinji, ki diši po Mediteranu v kombinaciji z evropsko in balkansko kuhinjo, s poudarkom na papriki, paradižniku, zelju in bučah zaradi njihovih zdravilnih učinkov na človeški organizem.

Ljubitelj specialitet Srbije, Slovenije, Dalmacije, Makedonije, Bosne, Hrvaške, Vojvodine, pa tudi poznavalec kuhinje Italije, Madžarske, Bolgarije, Francije, Nemčije, Grčije in drugih, je navdušen ljubiteljski kuhar, ki se še vedno živo spominja dobrih čeških cmokov, makedonske in grške jagnjetine, srbske sarme, pasulja in odojka, bosanskega lonca, italijanskih vegetarijanskih jedi, ribjih specialitet in morskih sadežev, francoskih in italijanskih sirov od compteja, gorgonzole, ementalca, grojerja do pirotskega kačkavalja, madžarskega golaža, prekmurskega bograča, zagorskega purana z mlinci … pa tudi lenje pite, raznih jabolčnih zavitkov in potic.

Iz vsega tega znanja in izkušenj je nastala knjiga, ki je odličen vsakdanji vodnik za ustvarjanje jedi, ki so nastajale stoletja. In še tole pravi avtor. Bog nam je dal pet svetih jedi: žito, ribe, fižol, orehe in sol. In za svete jedi razglaša še papriko, paradižnik, zelje, krompir, čebulo in česen.

Recenzija Bukla

Na svojem vrtu v Šempetru Hrane Kocić že 40 let goji zelo raznolike plodovke, iz katerih zna narediti veliko jedi. Za osnovo zbranim receptom je vzel še jedi iz zelja in buč in na enem mestu zbral značilno kulinariko z območja naše bivše države, pa tudi nekaterih evropskih držav. Kolači, ocvrte pečene paprike s sirom, sataraš s klobaso, proja in sprža so jedi, ki jih lahko pripravimo za okusno malico. Ljubiteljski kuhar ponudi tudi navodila za pripravo slastnih juh, obar, pisanih solat iz pečenih paprik in pekočih feferonov pa seveda za mučkalico, gurmanske zrezke, musake in polnjene paprike. Navdušili so ga tudi savinjski žlikrofi pa goveja pečenka s kruhovimi cmoki, pite in sladice, na koncu pa svetuje še pripravo različnih vloženih specialitet. Iz priročne knjižice tako prav lepo zadiši po Mediteranu v kombinaciji z balkansko in evropsko kuhinjo.

Beti Hlebec, Bukla 137

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...