Dobrote iz naše kuhinje
Hrane KocićZaložba | Ara |
Leto izdaje | 2017 |
ISBN | 978-961-6861-66-3 |
Fotografije | Hrane Kocić |
mehka vezava
19,5 x 12,5 cm
240 g
132 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki
O knjigi
Dober tek v kuhinji, ki diši po Mediteranu v kombinaciji z evropsko in balkansko kuhinjo, s poudarkom na papriki, paradižniku, zelju in bučah zaradi njihovih zdravilnih učinkov na človeški organizem.
Ljubitelj specialitet Srbije, Slovenije, Dalmacije, Makedonije, Bosne, Hrvaške, Vojvodine, pa tudi poznavalec kuhinje Italije, Madžarske, Bolgarije, Francije, Nemčije, Grčije in drugih, je navdušen ljubiteljski kuhar, ki se še vedno živo spominja dobrih čeških cmokov, makedonske in grške jagnjetine, srbske sarme, pasulja in odojka, bosanskega lonca, italijanskih vegetarijanskih jedi, ribjih specialitet in morskih sadežev, francoskih in italijanskih sirov od compteja, gorgonzole, ementalca, grojerja do pirotskega kačkavalja, madžarskega golaža, prekmurskega bograča, zagorskega purana z mlinci … pa tudi lenje pite, raznih jabolčnih zavitkov in potic.
Iz vsega tega znanja in izkušenj je nastala knjiga, ki je odličen vsakdanji vodnik za ustvarjanje jedi, ki so nastajale stoletja. In še tole pravi avtor. Bog nam je dal pet svetih jedi: žito, ribe, fižol, orehe in sol. In za svete jedi razglaša še papriko, paradižnik, zelje, krompir, čebulo in česen.
Recenzija Bukla
Na svojem vrtu v Šempetru Hrane Kocić že 40 let goji zelo raznolike plodovke, iz katerih zna narediti veliko jedi. Za osnovo zbranim receptom je vzel še jedi iz zelja in buč in na enem mestu zbral značilno kulinariko z območja naše bivše države, pa tudi nekaterih evropskih držav. Kolači, ocvrte pečene paprike s sirom, sataraš s klobaso, proja in sprža so jedi, ki jih lahko pripravimo za okusno malico. Ljubiteljski kuhar ponudi tudi navodila za pripravo slastnih juh, obar, pisanih solat iz pečenih paprik in pekočih feferonov pa seveda za mučkalico, gurmanske zrezke, musake in polnjene paprike. Navdušili so ga tudi savinjski žlikrofi pa goveja pečenka s kruhovimi cmoki, pite in sladice, na koncu pa svetuje še pripravo različnih vloženih specialitet. Iz priročne knjižice tako prav lepo zadiši po Mediteranu v kombinaciji z balkansko in evropsko kuhinjo.
Beti Hlebec, Bukla 137
© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.
Sorodne knjige
-
-30% Fina kuhinja za telebane Triintrideset slastnih za prste obliznit 18,20 € 26,00 € Prihrani 7,80 € Dodaj v košarico
-
Keto post Vodnik po načelih ketogenega prehranjevanja in načrtovanja obrokov z namenom zdravljenja bolezni, spodbujanja hujšanja in optimiziranja zdravja 24,90 € Dodaj v košarico