Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Hrana kot zdravilo

Kuhajmo za zdravje
Sue Radd
Hrana kot zdravilo
39,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Vita
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-93908-7-0
Fotografije Dominique Cherry
Prevod Višnja Jerman

Tehnične lastnosti
trda vezava
29,5 x 24 cm
2.180 g
396 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Recenzija Bukla

Priznana avstralska dietetičarka, nutricionistka in vodja prehranskega inštituta v Sydneyju, je prepričana, da se trdno zdravje začne z dobro hrano v domači kuhinji. Je zaprisežena zagovornica polnovredne prehrane, pristnih in okusnih (večinoma rastlinskih) jedi, ki se spopadajo s tihimi in smrtonosnimi bolezenskimi procesi kakršne spodbuja nezdrava prehrana. Verjame v to, da bi z doslednim upoštevanjem prehranske znanosti močno zmanjšali potrebo po zdravilih in operacijah, ter preprečili ali celo pozdravili marsikatero kronično bolezen, zaradi katere po svetu umira čedalje več ljudi. Trenutno dela doktorsko raziskavo o tem, kako prehrana vpliva na spomin in težave pri razmišljanju ter zmanjšuje tveganje za demenco. Kot popotnico v bolj zdrav prehranski slog je v veliki barvni monografiji pripravila 150 najboljših receptov za zdrave obroke, kjer zelenjava mesu prevzema glavno vlogo, shrambo pa morajo zapolniti polnozrnata žita in testenine, vse sorte krompirja, nepražena semena in oreški, suho sadje, med in javorjev sirup, zeliščni in brezkofeinski čaji, presni kakav, ekstradeviško hladno stiskano olje iz oliv, makadamijevih oreškov, avokada, gorčičnih in bučnih semen, pa kisle začimbe, kot so sok limete, jabolčni kis, sok granatnega jabolka. V hladilniku/zmrzovalniku pa ne sme manjkati sezonsko sadje, zelenjava, kalčki, sojino mleko, jogurt, tofu, tahini, sojini polpeti, zamrznjeni oreški in semena brez lupine, jagodičevke, mešana narezana zelenjava … Če imate tako založeno shrambo in hladilnik, potem lahko začnemo s preskušanjem njenih receptov. Cikorija s česnom in olivnim oljem, solata iz surove pese, korenja in mete, nastrgan ohrovt z limoninim prelivom, ješprenček z jurčki in žajbljem, frika s pinjolami, čičerikin kari z bučo in mlado špinačo, maroški tažin z zelenjavo in čičeriko, juha iz rjave leče z origanom, zdrav božični kolač in še mnogo namigov za zdrave obroke. S pomočjo uporabnih nasvetov in načrtovanjem jedilnikov po letnih časih boste lahko te recepte sistematično prenesli v prakso. Na življenje.

Renate Rugelj, Bukla 137

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...