Koroška pohača
Nataša PartlZaložba | Mohorjeva Celovec |
Leto izdaje | 2009 |
ISBN | 978-3-7086-0504-3 |
Naslov izvirnika | Der Kärntner Reindling |
Prevod | Bernarda Grum, Lučka Jenčič |
Spremna beseda | Herta Maurer-Lausegger |
Tehnične lastnosti
trda vezava
20 x 13 cm
95 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki
trda vezava
20 x 13 cm
95 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki
Založnik o knjigi
Koroška pohača (pogača) je tradicionalno koroško pecivo. Čeprav je znana že več stoletij in to ne samo na Koroškem, saj jo za Gorenjsko omenja že Valvasor, ponuja njena peka celo vrsto možnosti.
Skoraj v vsakem gospodinjstvu na Koroškem pripravljajo pogačo na svoj način. Recepti so se prenašali in se prenašajo iz roda v rod. Tako je vsaka pogača pravzaprav izvirnik.
Knjiga ponuja navodila za peko koroške pogače in povezuje tradicionalno z novim.
S spremno besedo etnologinje Herte Maurer-Lausegger.
Sorodne knjige
-
Keto post Vodnik po načelih ketogenega prehranjevanja in načrtovanja obrokov z namenom zdravljenja bolezni, spodbujanja hujšanja in optimiziranja zdravja 24,90 € Dodaj v košarico
-
Velika kuharska knjiga Hotela Sacher Kulinarični užitki starega in novega Dunaja 39,90 € Dodaj v košarico