Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Paštete in drugi mesni shranki

Gerd Wolfgang Sievers
Paštete in drugi mesni shranki
22,00 € 22,00 € Prihrani 0,00 €
Na zalogi, rok dobave 4-6 delovnih dni

Knjiga bo lično ovita v darilni papir in zavezana s trakom. Račun v kuverti pošljemo h kupcu, knjigo pa k obdarovancu.

2,90 €


Povej naprej

Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-203-517-4
Naslov izvirnika Fleisch einkochen; leich gemach!
Leto izdaje izvirnika 2013
Fotografije Gerd Wolfgang Sievers, ... [et al.]
Prevod Ana Inkret

Tehnične lastnosti
trda vezava
22,5 x 16,5 cm
550 g
166 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Založnik o knjigi

Vsebina prinaša natančne recepte za pripravo vseh vrst paštet, mesnih ocvrtkov (rillons), aspikov, žolic, konfitov, mesnih namazov, vkuhanih klobasnih nadevov, ocvirkov in jedi z mastjo iz različnih vrst mesa. Lepo število receptov je po izvoru iz Francije, kjer so nedvomno veliki mojstri za pripravo paštet in namazov. Knjiga bo razveselila ljubitelje kulinarike in tiste, ki se s tem ukvarjajo poklicno. Nekatere mesne izdelke iz knjige lahko tudi shranimo za določeno obdobje v lične lončke in jih tržimo. 

Recenzija Bukla

Če ste dovolj spretni in imate radi mesne namaze, paštete, klobasne nadeve, konfite in podobno, potem vas bo ta priročnik vodil korak za korakom do okusnih domačih konzerviranih mesnih shrankov brez stabilizatorjev, emulgatorjev in drugih umetnih sestavin. Najpomembnejša je seveda izbira kakovostnega mesa, pa tudi pravih pripomočkov, posod in kozarcev. Pregledno urejeni nasveti vas varno popeljejo čez postopke sterilizacije, pravilnega konzerviranja, različnih oblik vkuhavanja in pakiranja, da se bodo domači izdelki čim dlje ohranili. Prvi se med recepti pojavijo seveda ocvirki in razne masti z zeliščnimi in drugimi dodatki, sledijo navodila za pripravo konfitov, ene najbolj izbranih francoskih delikates iz gosjih ali račjih beder, pa mesni namazi (rillettes), paštete vseh vrst in klobasni nadevi. Na koncu pa je tudi nekaj nasvetov za vse, ki bi želeli domače mesne izdelke prodajati doma, v trgovini ali na tržnici.

Beti Hlebec, Bukla 158

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...