Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Sladko je Raj

Recepti za slaščice na rastlinski osnovi
Natalija Jeraj
Sladko je Raj

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Planet
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-93898-5-0
Leto izdaje izvirnika 2018
Fotografije Natalija Jeraj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 18 cm
320 g
112 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zelo preprosto je biti ustvarjalen "slaščičar" brez sestavin živalskega izvora in umetnih sestavin. V knjigi Sladko je Raj boste našli 53 preprostih receptov za presne in pečene slaščice na rastlinski osnovi iz vsem dostopnih sestavin, ki vas bodo popeljale v raj. Avtorica Natalija Jeraj je recepte pospremila z resnično vrhunskimi fotografijami, ob katerih se vam bodo zagotovo predramile vaše okušalne brbončice. Knjiga je lahko zelo lepo praznično darilo.

"Pred 130 leti je Albert Einstein povedal, da človeškemu zdravju in njegovemu preživetju na Zemlji nič ne bo bolj koristilo, kot nagib k hrani, ki nam jo daje narava sama. Prehrani, ki jo jaz vidim v sožitju z vrednotami spoštovanja in svobode. Hrana, ki zaradi tega ni več samo nekaj, kar absorbira naše telo, temveč postane družbena kultura. Takšna je moja simpl predstava sveta. In ker to neizmerno bogato hrano vidim kot element, ki gradi odnose med ljudmi, sem se odločila, da jo malo raziščem. No pa se je pojavil »cukr«, tisto kar imamo vsi radi, kar ljudi združuje tako doma kot širše. Imela sem torej vse; željo po učenju in razvijanju netradicionalnih sladic, željo po estetiki in privlačnih fotografijah, imela sem dostop do vseh sestavin, domačih in kupljenih, prav tako pa sem imela tudi srečo s svojim lastnim priimkom, da sem se z njim besedno malce poigrala in prišla do naslova knjige. Sladko je resnično en velik raj."

IDEJE ZA RECEPTE SO SE PORODILE MED JUTRANJIM TEKOM

Natalija Jeraj: »Nekaj se je enostavno moralo zgoditi z mojo vsakdanjo rano uro vstajanja: 5:45. Ura, ko je v hiši in na vasi običajno še vse tiho in takrat je čas za skrivnosti. Tako sem začela s svojim jutranjim tekom, ki je v meni zbudil vse motorične in miselne procese. Porodile so se mi ideje o tem in onem, včasih preveč, drugič ničesar. Po teku je sledil še tek po vrtu in shrambi, kot lov za sestavinami. In spet, včasih vsega dovolj, drugič vsega premalo, a ravno situacija pomanjkanja mi je vzbudila zanimanje, kako nekaj napraviti na še preprostejši način. Pa sem združila prijetno s koristnim; tek za zdravje telesa in duha, iskanje inspiracije za razvijanje kreativnosti in končna realizacija ideje za srečno srce.«

PONESITE S TEMI RECEPTI SVOJE BRBONČICE V RAJ!

»Če pod svojimi sladicami potegnem črto, lahko rečem da je skupna značilnost vsem pozitiven odziv tistih, ki so vse to lahko poizkusili. Kaj pa je lepšega, kot videti iskreno zadovoljstvo na obrazu družine in prijateljev. Mogoče le občutek, ko si vsak najde svojo najslajšo slaščico in potem veš, da jih bo ta redno razveseljevala. Vsaj tako je bilo pri nas doma, ko se je vsem »zmešalo« ob mojem prvem poizkusu recepta Arašidovih tablic s karamelo. Od takrat naprej je to slaščica, ki je vedno nekje na zalogi.«

»S svojo kuharico torej želim, da spoznate, kako preprosto je biti ustvarjalen »slaščičar« brez sestavin živalskega izvora ali umetnih sestavin. In da uvidite koliko in resnično veliko ponuja, z rastlinskim svetom, naša Zemlja v vseh letnih časih. Presenetila vas bosta skromen nabor in prilagodljivost sestavin. Recepti ne vsebujejo veliko alergenov, a fleksibilnost omogoča, da katerokoli sestavino zamenjate z nečim podobnim, pa bo sladica še vedno popolna. To je element, ki je skupen vsem receptom in ga omenjam predvsem zato, da ste, ne glede na zapisane sestavine in postopke, pozorni tudi na svoje okuse in izvirnost.«

O AVTORICI

Natalija Jeraj prihaja iz manjšega kraja prelepe Savinjske doline. Stara je 22 let in obiskuje ljubljansko Pedagoško fakulteto, oddelek likovne pedagogike. Od nekdaj je njena strast področje umetnosti in ustvarjanja. Kot majhna deklica je veliko risala, to naprej razvijala v osnovni šoli in se o tem še več naučila v srednji šoli, na likovni gimnaziji v Velenju. Svoj pravi slog je spoznala v času študija, ko se je vse začelo povezovati z njenim načinom prehranjevanja in pogledom na svet. Veliko je ustvarjala na temo varovanja okolja in vseh živih bitij, ter tematiko ljudem predstavila leta 2017 s svojo prvo samostojno razstavo. Njene ambicije temeljijo na vseživljenjskem raziskovanju novih stvari, le te približati tistim, ki si tega želijo, in skozi širjenje svojega obzorja širiti obzorje tudi vsem ostalim.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...