Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Tradicionalna prekmurska kuharica

Od förtuja do olstika
Matej Fišer
Tradicionalna prekmurska kuharica

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Tandem Mktg
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-92213-1-0
Fotografije Matej Fišer

Tehnične lastnosti
trda vezava
24 x 19 cm
680 g
160 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

O knjigi

Knjiga Tradicionalna prekmurska kuharica želi približati tako imenovane klasične prekmurske recepte in postopke novi generaciji.

Združuje prerez tradicionalne prekmurske kulinarike in sicer tako recepte, kot tudi postopke, kako se katera jed naredi. V njej so vsi standardni recepti od Prekmurske gibanice, Prekmurske šunke, retašev, vrtanka, ajdove zlejvanke, kolin, kisle župe itd.

Namenjena je vsem, ki ljubijo prekmursko kulinariko obenem pa mladi generaciji, ki želi ohraniti jedi pred pozabo. Zaradi tega so v njej opisani tudi postopki kot na primer kako se vleče testo za retaš, kako se plete vrtanek, kako se naredi domače krvavice, prosene koline ali ajdove koline, kot tudi domače maslo ali pašteta. Ne pozabljamo niti na gobe, sladkovodne ribe in divjačino.

Knjiga je namenjena tako gospodinjski uporabi, kot tudi profesionalnim kuharjem, ki želijo svojo ponudbo popestriti s prekmurskimi jedmi. Knjiga je izšla v slovenskem, nemškem in angleškem jeziku, vsaka izdaja posebej. Vključuje tako fotografije jedi, kot tudi fotografije okolja, tako da tudi na tej ravni podaja občutek regije iz katere prihajajo jedi.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...