Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Sladke skrivnosti Hotela Sacher

300 zapeljivih receptov Sacherjevih kuharskih mojstrov
Sladke skrivnosti Hotela Sacher

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Pivec
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-6897-51-8
Naslov izvirnika Süsses aus dem Sacher
Leto izdaje izvirnika 2007
Uredil Christoph Wagner

Tehnične lastnosti
trda vezava
25 x 19,5 cm
1.270 g
303 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt

Povej naprej

Založnik o knjigi

Naslavnejšo torto dunajske slaščičarske tradicije je »izumil« vajenec v drugem letniku šolanja, Franz Sacher, ki je leta 1832 v hiši kanclerja Metternicha kot kuharski pomočnik po naročilu gospodarja spekel čokoladno torto, ki je kasneje postala svetovno znana kot ikona vrhunskega slaščičarstva.

Leta 1876 je njegov sin, Edvard Sacher, z ustanovitvijo Hotela Sacher postavil temelje današnjega Sacherjevega koncepta. Pod znamko Sacher so strnjeni vrhunska kulinarika, hotelska ponudba in tradicija v duhu starega Dunaja.

Tudi Sacherjeva slaščičarska umetnost se te odgovornosti zaveda ter jo hkrati jemlje kot izziv, da v duhu Sacherjeve torte še danes ustvarja mojstrovine v obliki starodunajskih slaščic, modernih slaščičarskih kreacij ter sodobnih lahkotnih desertov.Izhodišče blagovne znamke Sacher je še danes njena najbolj reprezentativna in popularna slaščica, torta Sacher. Vendarle pa je hotel s takšno tradicijo v svojem razvoju dosegel veliko vrhuncev, premikal meje znanega v drzno in osnoval svojevrsten kulinarični stil, ki ga je zaokrožil tudi s hotelsko in wellness ponudbo.

Knjiga Sladke skrivnosti hotela Sacher razkriva delček uspešnega koncepta, ki ga hotel Sacher zasleduje. Razodene nam tiste drobne pozornosti, ki jih tako radi zaužijemo na koncu osrednjega obroka v dnevu in ki uspešno zaključijo gurmansko doživetje. Sacherjevi mojstri nam zaupajo svoje najboljše recepte ter manjše kuharske spretnosti.

Knjiga ponuja 300 receptov vrhunskega slaščičarstva: okusne torte, dobrote starega Dunaja, rajske kolače, rezine in zavitke, lahke kreme in sufléje, namige o zdravi prehrani, natančna navodila za izdelavo kompleksnejših sladic in sladkih drobnarij ter majhne kuharske in slaščičarske trike za ljubiteljske slaščičarje.

Celoto zaokrožijo profesionalne fotografije Sacherjevih kreacij ter kratke sladke anekdote iz prestolnice slaščičarstva – Dunaja in iz dunajske zibelke mojstrske peke – Hotela Sacher.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...