Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Duh iz računalnika

Željko Jugović
Duh iz računalnika
29,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba samozaložba
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-07-0183-5
Fotografije Željko Jugović

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 15 cm
600 g
372 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje
leposlovje > erotični roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Roman Željka Jugovića Duh iz računalnika se prebere na dušek. Skozi pripoved, ki je izpisana brez dlake na jeziku, bralec zdrsi z lahkoto in z velikim užitkom. Pisava Željka Jugovića je direktna, predvsem pa iskrena. Tako iskrena, da kar boli. Gre za zgodbo dvainšestdesetletnega moškega, ki je pravkar zlezel v penzion in pred nami, v dolgem monologu razgrinja zgodbo svojega življenja. Predvsem ljubezenskega, seveda. Kaj pa je življenje drugega, kot iskanje ljubezni.

Življenje glavnega pripovedovalca se pred nami niza v drobcih, v slikah, v podobah preteklosti, ki pa so tako sugestivno zapisane, kot da se dogajajo prav ta hip, v vroči sedanjosti našega življenja. Še več, v teh slikah se prepoznamo in prepoznavamo - fragmenti pripovedi, ki jo beremo, so tudi naša življenja. V tem je izjemnost tega romana. Čeprav deluje skoraj dokumentaristično osebno je hkrati tudi splošen.

»Pot … je gibanje, gibati se, je pomenilo življenje, negibanje je vodilo v trpko osamo, vdati se v usodo je pomenilo preždeti čas v samici, v temačni kletki, izvzeti iz časa in prostora …« razmišlja junak romana in nam s tem razloži smisel svojega bivanja, ki pa je hkrati tudi struktura romana. Pot. Potovanje. Potovanje po zemljevidih sveta je hkrati potovanje po zemljevidu naše duše.

Na svoj račun pa bodo prišli tudi tisti bralci, in bralke seveda, ki jih tako imenovana filozofija ne zanima kaj dosti. Pripoved je namreč polna pikantnih erotičnih prizorov, ki pa so napisani briljantno, polnokrvno in literarno bogato … Na straneh tega romana bomo srečali prizore ljubljenja, seksa, fuka, ljubezni, ali pa zgolj mehaničnega predajanja užitkom mesa … vse to pa je opisano na prepričljiv, skoraj poetičen način. Bralca čakajo najboljše strani slovenske erotične literature!

Recenzija Bukla

Pri dvainšestdesetih se je Edi, uspešen arhitekt, upokojil. Počasi tone v dolgčas, ki si ga je sicer že od zgodnje pubertete dalje rad nebrzdano in obilno sladil z erotiko. Nekoč je bil strastno zasvojen iskalec užitkov, sedaj sam sedi v svoji vili in pozno v noč udarja po tipkovnici. Pisal naj bi spomine, toda spomini so svojeglava reč; ko se prebudijo, hitro nabrek­nejo. Duh uide iz računalnika, nočne zgodbe se razplamtijo v razvejano pripoved o nebrzdanih mesenih užitkih, ki jih je bil deležen in jih je tudi sam radodarno razdajal. Spomine in besednjak bi mu ­zavidal sam ostareli Casanova in jih s slastjo prebiral markiz de Sade. Pripoved je polna sočnih, brezsramno pikantnih dogodivščin in radoživega, erotičnega razkladanja brez primere v domači literaturi, ki sporoča – ljubi in živi, še preden se zagrnejo črne zavese in je predstave konec. Željka Jugovića smo do sedaj poznali po humoreskah in krajših zgodbah, objav­ljenih zlasti v Primorskih novicah, ter po erotičnem romanu ­Balada za Selmo.

Maja Črepinšek, Bukla 159

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...