Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Kraj, kjer se izpolnijo vse vaše želje

Miha Mazzini
Kraj, kjer se izpolnijo vse vaše želje
24,90 € 24,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Goga
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-277-300-7
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 13,5 cm
480 g
337 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Prizorišče novega romana Mihe Mazzinija je manjše slovensko mesto, ujeto med zasnežena gorovja – prostor, ki je obenem povsod in nikjer, tako daleč, a vendar tako blizu. Kot marsikje je finančna kriza tudi tu pustila vidne posledice in zaostrila odnose med prebivalstvom. Tisti, ki so lahko, so zato odšli iskat srečo v tujino; preostali krožijo med domom, gostilno in delom v tovarni za šivanje avtomobilskih prevlek, ki vse težje tekmuje s cenejšimi tujimi izdelki. A ko se zdi, da kraj (in z njim Kraj) ne bo dočakal boljših dni, se zgodi nepričakovano: ideja bibličnih razsežnosti, ki bi v zameno za (simbolično?) žrtev lahko odrešila celotno skupnost …

Mazzinijev roman opisuje prelom med dvema generacijama: tisto, ki je vlagala v nepremičnine, in to, ki verjame v simbolni kapital instant slave. Obe pa sta za doseganje lastnih ciljev pripravljeni še prehitro zastaviti svojo človečnost.

Recenzija Bukla

S kresnikom za roman Otroštvo in z modro ptico za mladinski roman Zvezde vabijo nagrajeni pisatelj Miha Mazzini (1961) se je že pred časom prebil med naše najbolj prepoznavne slovenske pisatelje. Ob tem že dolgo piše tudi angažirane in pronicljive kolumne o Slovencih in slovenstvu, s čimer bralcu pogosto postavi ogledalo, pred katerim bi marsikdo najraje zamižal. V svojem najnovejšem romanu, ki po mnenju spodaj podpisanega s prejšnjima leposlovnima deloma Funny in Zemljevidi tujih življenj tvori neformalno trilogijo, na izviren način spet poveže svoje (sociološke) ugotovitve in literarno imaginacijo, saj nas preseli v manjše slovensko mesto, v katerem se med malimi in pa med v lokalnem krogu malce bolj vplivnimi ljudmi odigrava bolj ali manj nesmiselno tranzicijsko življenje, ki ga je finančna kriza potisnila v novi krog pekla. V ta milje premišljeno postavi dve generaciji, ki ju poganjajo popolnoma drugačni motivi: starejšo, ki še vedno prisega na pomembnost vlaganja in posedovanja nepremičnin, in mlajšo, ki verjame v internetno slavo in takojšen uspeh. Zdi se, da se nič ne more spremeniti, potem pa pride do prelomne ideje, ki bi ta kraj lahko preobrazila za zmeraj. Se to res lahko zgodi? Kraj, kjer se izpolnijo vse vaše želje je še en posrečen roman iz Mazzinijeve literarne delavnice.

Samo Rugelj, Bukla 163

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...