Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Bilo je nekoč

Aleksander Furlan
Bilo je nekoč
12,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladika
Leto izdaje 2019
ISBN 978-88-7342-281-5
Spremna beseda Ladi Vodopivec

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
23 x 14 cm
280 g
123 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

V tej knjigi izbranih zapisov zaživijo Barkovlje in njeni ljudje, kot jih je avtor doživljal v svojih otroških in mladostnih letih.

o avtorju

Aleksander Furlan (Šandrin) se je rodil na Greti v Trstu leta 1934 v družini vrtnarjev. Ko je bil star štirinajst let, se je družina preselila v Barkovlje. Izučil se je za mizarja, se poročil in dobil dva otroka, nakar se je zaposlil kot pristaniški delavec in v tem poklicu ostal do upokojitve. Bil je zelo aktiven v barkovljanskem družabnem življenju, njegov sosed je bil pevovodja Milan Petrot in ta ga je pritegnil v svoj zbor. Aleksander Furlan je svoje pesmi in črtice objavljal v reviji Mladika in drugje, leta 2007 je izšla njegova pesniška zbirka An popodan, napisana v barkovljanskem narečju.

Recenzija Bukla

Zamejski Slovenec Aleksander Furlan – Šandrin, javnosti v matični državi najbolj znan kot pesnik zvenečega barkovljanskega narečja, se z zbirko spominskih zapisov, družinskih zgodb, prigod, razmišljanj in spominov na ljudi svoje mladosti (rojen je leta 1934), njihovih usod in odnosa do sveta, širši javnosti predstavlja tudi kot pripovednik. V zapisih razmišlja o življenju, ljudeh in dogodkih včasih humorno, včasih zresnjeno, pred bralcem pa se izrisuje neko obdobje, čas in prostor. Živahni kalejdoskop pripovedi prežema bogastvo avtorjevih življenjskih izkušenj, saj si je pesnik in pripovednik kruh služil kot mizar in pristaniški delavec, v prostem času pa je deloval v zamejski skupnosti kot zavzet prosvetni delavec, angažiran politik in odličen pevec. Pripovedi so povezane v dva šopka. Prvi je namenjen avtorjevi družini, drugi pa Barkovljam, ljubljenemu kraju. Za posladek knjigo bogatijo avtorjeve pesmi in dokumentarne fotografije.

Maja Črepinšek, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...