Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Razmerja

Kratke zgodbe
Damjana Bakarič
Razmerja

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Primus
Zbirka Avtorji
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-7033-86-1
Leto izdaje izvirnika 2019
Urejanje Suzana Kramar Dodič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14 cm
250 g
181 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza
ljubezen in spolnost
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

11 zgodb o ljubezenskih odnosih, v katerih, kako smešno, ni ljubezni. Ljubezen, ki pride, se naseli, pa vendar je nihče ne ceni. Ljudje so prestrašeni; strah jih je, da bi se pred nekom, do katerega jim je, razgalili. Čeprav, kako hecno spet, si vsi želijo ljubezni in intimnosti. A se ne zmorejo odkriti, pokazati, kakšni so, ne pred seboj, kaj šele pred drugim. Ker so lahko zavrnjeni, ko jih bo drugi ugledal v njihovi pravi luči. Kakšna škoda. Časa. Energije. Zapravljene možnosti življenja. Zapravljeno življenje. Ljubezen pride. Postoji. Je. Čaka. In če je ne znaš negovati, ne ujeti, gre. No, gre tako in tako zmeraj. Takšna je. Zato, ko jo začutiš nekje, da je, da je prišla, se ji pokloni. Razgali se. Ne trudi se je ujeti. Samo glej jo, neguj. Skrbi zanjo tako, da bo vselej svobodna. In morda bo tako ostala trenutek dlje. To so zgodbe različnih moških in žensk, ki nam pripovedujejo o svojih ljubezenskih razmerjih. Napakah. Lekcijah. O tem, kakšni so lahko bližnji odnosi, ko ne prepoznamo svoje vrednosti, ko se ne spoštujemo.

To so zgodbe, ki jih je napisalo življenje. Zgodbe moških in žensk, ki so se iskali. Ki so iskali sebe. Nekoga, ki bi jih ljubil, ker niso zmogli ljubiti sebe. Ki so iskali druge le zato, da jim ne bi bilo treba najti sebe. Nekateri so se našli, drugi se niso. Zgodbe o ženskah in moških, ki se iščejo. To so zgodbe nas samih. 

o avtorici

Damjana Bakarič je univ. dipl. komunikologinja, novinarka, pisateljica, publicistka, predavateljica ter avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in knjige Na boljše. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Zagovornica počasnega življenja in promotorka dobrega počutja ter duševnega zdravja. Strastna knjigoljubka, ki prisega tudi na terapijo prek knjig. Lahko jo spremljate na njenem blogu www.berem.si; njene vloge brez dlake na jeziku, v katerih spregovori o najpomembnejših človeških temah, pa na njenem kanalu https://www. youtube.com/user/MsDamjana. 

Recenzija Bukla

Vsestranska Damjana Bakarič je angažirana novinarka, publicistka, urednica, predavateljica ter avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi in Na boljše, po poti katerih gre tudi njeno najnovejše delo, zbirka kratkih zgodb o razmerjih in igricah, ki se jih gredo pari, ki, milo rečeno, ne bi smeli biti skupaj. Zanimivo, kako, kot avtorica napiše v uvodniku, ta razmerja imenujemo ljubezenska razmerja, saj med njimi v resnici ljubezni ni. Gre za odvisniška, (samo)uničujoča razmerja, ki prizadenejo oba partnerja in prepogosto še preostale družinske člane, nemalokrat otroke, ki se ujamejo na sredini. Kako daleč lahko gre, ne ljubezen, ampak obsesija po eni osebi, kako daleč lahko privedeta posesivnost in nezrelost, kakšne rane zadajo te uničujoče zveze in kako osebe, ki imajo narcisoidno motnjo, najdejo pogosto že iz otroštva ranljive ljudi, nad katerimi se potem izživljajo, opisuje nabor teh enajstih zgodb, ki bodo pretresle bralce in jih pripravile k razmisleku o lastnih razmerjih.

Vanja Jazbec, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...