Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Tri Evine hčere

Elif Shafak
Tri Evine hčere
17,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Sanje
Zbirka Sanje. Roman
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-274-596-7
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Naslov izvirnika Three daughters of Eve
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Maja Ropret

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 15 cm
510 g
344 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
turško leposlovje

Založnik o knjigi

V romaneskno delo Tri Evine hčere turške literarne zvezde Elif Shafak se v sijajnem pisateljskem zamahu prelije vrtinčenje spominov glavne junakinje. Na pomladni večer v Istanbulu je Peri na poti na zabavo; obeta se razkošen družabni dogodek, ki je svetlobna leta daleč od sveta, v katerem je odraščala. Ko ji ukradejo torbico in v njen svet neposredno vdre nasilje, jo pričnejo obhajati dvomi: kako jo je zasuk življenja privedel do te točke? V njenih mislih se zvrtinčijo spomini na travmatično otroštvo v Istanbulu in študentska leta v Oxfordu, na uporniškega profesorja, ki je Peri in njeno najboljšo prijateljico navdihnil, da sta se pričeli spraševati o vsem – o islamu, ljubezni, življenju, celo Bogu –, dokler se plešoči vrtinec spominov nazadnje ne ustavi pri škandalu, ki je med triperesno deteljico vnesel razdor. V noči obupa, ki se razgrne pred Peri, ta poskuša vtisniti pečat smisla preteklosti, ki jo je do sedaj potiskala v temo spominske pozabe – in vendar, ali lahko pobegnemo ljudem in prostorom, ki smo jih nekoč naseljevali?

Recenzija Bukla

Peri, ženska, ki se ves čas vsem opravičuje, uglajena žena, mati treh otrok z bogatega predela Istanbula, se nekega dne pelje na eno od mnogih zabav. V resnici jih ne mara in jo dolgočasijo. V prometnem kaosu Istanbula (vsaj v nečem smo prvi, pripomni njena hčerka) se zgodi nekaj, kar v omikani Peri sproži nepričakovan odziv. Klateža ji ukradeta torbico. Sledi pretep, pred tem pa osvobajajoči tek brez petk, kri, udarci ... Sprožijo se spomini v roman, ki je pred nami. Elif Shafak prepleta, kot vedno v svojih romanih, preteklost in sedanjost, DNK vseh svojih junakinj, obeh svojih svetov: turškega in »pravega« evropskega. Z glavno junakinjo pademo v spomine in prečimo življenje družine, v katero se je rodila. Ta je pravoverno razklana: med vero in čaščenjem Atatürka. Očetov del knjižne police je za vodjo, mamin za duhovno rast in vero. Spolzimo v čas Perinega študija na Oxfordu, kjer pomembno vlogo odigra navdihujoči profesor. Plešoči vrtinec spominov se ustavi pri škandalu, ki je med triperesno deteljico – Peri, njeno prijateljico in profesorjem – vnesel razdor. Vse to sproži prehrupen prometni kaos sodobnega Istanbula. Je mogoče pozabiti preteklost, je vprašanje, ki ga Elif Shafak vedno polaga v naše roke in srce. Je smiselno ločevati svetove, ko se ti od nekdaj prepletajo? Četudi pozabimo, je vedno nekje čakajoči sprožilec. Znana, preverjena in uspešna formula turške pisateljice, ki nas vedno znova pritegne in posrka vase. Najbolj brana, uspešna in pomembna pisateljica nas v romanu o otroštvu, prijateljstvu in veri sooča s svojim znanim svetom, ki je nemara bolj pritegnil s prejšnjimi romani.

Jedrt Jež Furlan, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...