Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Neukrotljiva

Glennon Doyle
Neukrotljiva
25,90 € 25,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,78 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Primus
Zbirka Romani
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-7090-97-0
Naslov izvirnika Untamed
Leto izdaje izvirnika 2020
Prevod Vesna Hauschild

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14 cm
460 g
351 strani
Tip knjige
dokumentarna literatura
Kategorije
leposlovje
biografije in spomini
osebna rast, duhovnost in ezoterika
psihologija in psihiatrija
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

V vsaki ženski se skriva glas hrepenenja. Tako zavzeto si prizadevamo, da bi bile dobre: dobre partnerice, hčere, matere, uslužbenke in prijateljice.

Upamo, da se bomo zaradi tega prizadevanja počutile žive. Toda zgodi se nasprotno: preobremenjene smo in utrujene, hkrati pa se počutimo neuresničene, ujete. Opazujemo svoje življenje in se sprašujemo: ali naj ne bi bilo lepše in boljše od tega?

To vprašanje hitro utišamo in se opomnimo, da bi morale biti hvaležne.

Skrivamo svoje nezadovoljstvo – tako pred drugimi kot pred seboj.

Glennon Doyle je veliko let zanikala svoje nezadovoljstvo. Nato je med govorom na konferenci z očmi ujela žensko v dvorani in se v hipu zaljubila. Preplavila jo je ena sama misel: Našla sem jo!

Glennon je sprva domnevala, da je ta misel posledica vzhičenosti, kmalu pa je spoznala, da je v resnici zaslišala svoj notranji glas.

To je bil njen pravi glas – tisti, ki ga je zakopala pod desetletji institucionalnih dolžnosti, kulturološkega pogojevanja in odvisnosti, zaradi katerih je otopela.

Ta misel je bila pravzaprav glas deklice, rojen, še preden ji je začel svet narekovati, kakšna naj bo. Glennon se je odločila, da se bo posvetila svoji pravi biti in dovolila svetu, da opusti pričakovanja, ki jih goji do nje. Prenehala je biti dobra, da bi lahko postala svobodna. Nehala je za vsako ceno ugajati drugim in začela živeti.

Neukrotljiva ni zgolj razburljiva in obenem ganljiva zbirka intimnih spominov. Je prepričljiva budnica! Je zgodba o ženski, ki je spoznala, da odgovorna mati ni tista, ki se žrtvuje in na obroke umira za svoje otroke, temveč tista, ki jim pokaže, kako celovito živeti.

Je zgodba o manevriranju skozi ločitveni postopek in ustanavljanju nove mešane družine, ki nam govori, da celovitost družine ni odvisna od njene strukture, ampak od sposobnosti vsakega družinskega člana, da se pokaže natančno takšen, kot je.

Je zgodba, ki dokazuje, da si lahko prav vsak posameznik začne spet zaupati; da je sposoben postaviti zdrave meje, sprejeti svoje telo, se pomiriti s svojo jezo in notranjo bolečino ter se naučiti spet poslušati svoj notranji glas in polno zaživeti. Samo tako lahko samozavestno pogledamo vase in si rečemo: tukaj sem!

Neukrotljiva nam pokaže, kako biti pogumne. Kot samozavestno trdi Glennon: Pogumnejše smo, srečnejše bomo.

»Nekatere knjige vas stresejo za ramena, druge omrežijo vaše srce. Glennon v Neukrotljivi uspe oboje – istočasno!«
— Brené Brown

»Knjiga ponuja prodoren pogled v to, kaj pomeni biti ženska danes.«
– Reese Whiterspoon, igralka

»Roman Neukrotljiva bo osvobodil ženske – čustveno, duhovno in telesno. Izjemno prodorno delo!«
—Elizabeth Gilbert, avtorica uspešnice Jej, moli, ljubi

O Avtorici

GLENNON DOYLE je avtorica romana Bojevnica ljubezni, ki je bil na seznamu Oprah's book selection in je prodajna uspešnica New York Timesa, tako kot njeno nadaljevanje, Carry on, warrior. Je aktivistka, govornica in idejna vodja, obenem pa ustanoviteljica in predsednica ženske neprofitne organizacije Together rising, ki je za pomoč ženskam, družinam in otrokom v stiski z donacijami v povprečnem znesku pičlih 25 dolarjev zbrala že več kot 20 milijonov dolarjev. OWN Network's SuperSoul 100 jo je uvrstil med sto vplivnih voditeljic, ki svoj glas in nadarjenost uporabljajo za dobrodelne namene. Živi na Floridi z ženo in tremi otroki.

Recenzija Bukla

Glennon Doyle (1976) je ameriška avtorica in aktivistka, pri nas je prevedena njena Bojevnica ljubezni, leta 2020 izdana knjiga Neukrotljiva pa se je zavihtela med najbolj odmevne anglosaške knjige minulega leta. Za to je imela vse pogoje: ob knjižni turneji leta 2016, ki jo je imela kot avtorica po izidu Bojevnice ljubezni, v kateri je popisovala težave v zakonu s svojim možem, s katerim sta imela tri otroke, in prizadevanja, da jih premagata, je na konferenci ujela pogled ženske (Amy Wambach, nekdanje nogometašice), ki je spremenil njeno življenje, saj jo je v nadaljevanju pripeljal do tega, da se je odpovedala svojemu dotedanjemu načinu bivanja z možem in otroki, se poročila z Amy in se odpravila neznani prihodnosti naproti. Neukrotljiva je neobičajno iskrena avtobiografska pripoved o osebnih, družinskih in družbenih sponah, ki nas določajo od rojstva naprej in ki se jim (običajno) uklonimo, četudi v sebi čutimo, da smo ustvarjeni za drugačno živ­ljenje – Glennon Doyle si je upala stopiti naprej, s tem pa je postala zgled in ikona za marsikoga, ki si o tem drzne le sanjati. Zgodba o tem, kako ujeto dekle postane gepardka!

Samo Rugelj, Bukla 160

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...