Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Prostori upanja

Ivan V. Lalić
Prostori upanja
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Nova lirika
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-01-4061-0
Izbor in prevod Peter Svetina
Urejanje Andrej Ilc

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
21,5 x 13,5 cm
130 g
96 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija
srbsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Čeprav je Ivan V. Lalić (1931– 1996) nedvomno eden najvidnejših predstavnikov srbske poezije 20. stoletja, doslej v slovenščino skoraj ni bil prevajan. Skozi Lalićevo refleksivno (in filozofsko) poezijo se vleče široko in temeljito poznavanje evropske in bizantinske kulture, v okviru katere imata posebno mesto glasba in slikarstvo. Pričujoči izbor zajema iz njegovega celotnega opusa, v katerem gre poleg že omenjenih tematskih krogov pomembno mesto še ljubezenski poeziji in bogoiskateljstvu.

Recenzija Bukla

Prva slovenska izdaja Lalića, ki nam postreže s presekom njegove poezije med letoma 1963 in 1996, povsem zadošča, da spoznamo razvoj pesnikovega ustvarjanja, ki pa se zrcali v detajlih in nikakor ne v popolnih premenah pesniškega načina in jezika. Ob temah bogoiskateljstva, upesnjevanju bizantinske kulture, ljubezenski poeziji idr. ostaja Lalićev glas izrazito senzibilen, nepretenciozen, a hkrati poglobljen ter estetsko dognan. Konservativno ali izrazito sodobno? Oboje po malem, predvsem bi lahko govorili o samohodstvu.

Aljaž Krivec, Bukla 125

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...