Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ti si čist normalen

Raperske pesmi za mlade in vse druge
Ti si čist normalen
19,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Sončnica
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4048-1
Leto izdaje izvirnika 2017
Fotografije Maja Aš, Miha Lapanje
Urejanje Alenka Veler
Uvodna beseda Marko Godnjavec
Izbor in spremna beseda Aljoša Harlamov

Tehnične lastnosti
trda vezava
18 x 11,5 cm
310 g
158 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
umetnost > glasba
leposlovje > poezija
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Prva zbirka, v kateri so zbrane stvaritve slovenskih raperjev, urbanih poetov in pripovedovalcev sodobnih zgodb, ki na papirju, brez glasbe, delujejo ravno tako prepričljivo kot takrat, ko se pod njimi razlegajo biti.
Izvrstna zasedba za koncert med platnicami knjige: SLON IN SADEŽ, EZY-G, 6 PACK ČUKUR, GERO, VALTERAP, MURAT IN JOSE, N\'TOKO, KLEMEN KLEMEN, KOSTA, STEKLI PSI, TRKAJ, DOŠA, TOXSICK, SAMO BORIS, NIKOLOVSKI, PIŽANA, ALI EN, ZLATKO.

Recenzija Bukla

Že nekaj let čakamo knjižne preglede raperskega dogajanja na domači sceni in trdo vezana zbirka besedil Ti si čist normalen je prvi tak poskus. V njej najdemo dvajset pesmi izvajalcev oziroma avtorjev, ki so tako ali drugače zaznamovali pripovedni zvok ulice. Zbral jih je urednik Aljoša Harlamov, ki v spremni besedi pojas ni ključe izbiranja, retrospektivno dragocen pa je predvsem uvodni zapis največjega poznavalca rapa pri nas, Marka Godnjavca. Od prve rap plošče Pasjega kartela je minilo že skoraj četrt stoletja, odtlej pa je bilo posnetih na desetine albumov in demo albumov, številni izvajalci – med drugim Klemen Klemen, Ali En, N\\'toko, Zlatko, Murat in Jose, Stekli psi in Trkaj, če naštejemo le najbolj znane – pa so s svojimi komadi pustili velik pečat v zvočnem prostoru dežele. Tako na sceni kot v knjižici pogrešamo ženske izvajalke, namig, da imamo v rokah »pesmi za mlade in vse druge«, pa bo sčasoma moral izzveneti, sploh če bomo hoteli rap jemati še bolj resno. Yo!

Žiga Valetič, Bukla 132-133

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...