Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Podreditev

Michel Houellebecq
Podreditev
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Cankarjeva založba
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-282-163-0
Naslov izvirnika Soumission
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Mojca Medvedšek
Urejanje Aljoša Harlamov

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 15 cm
330 g
232 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > vojni roman
družbene vede > politika
leposlovje > leposlovni roman
francosko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Leta 2022. Francijo vsakodnevno pretresajo teroristični napadi in rasni nemiri, o katerih mediji vztrajno molčijo; govori se o državljanski vojni; Judje množično zapuščajo Francijo, potem ko se v drugi krog predsedniških volitev prebije Mohammed Ben Abbes iz Muslimanske bratovščine, kajti zdi se, da bodo socialisti raje podprli slednjega kot desničarsko Nacionalno fronto – Francija je pred popolnim političnim in družbenim preobratom. Vse to neprizadeto spremlja François, univerzitetni predavatelj v srednjih letih, ki živi razočarano, osamljeno življenje zahodnega potrošnika.

Roman Podreditev je pripoved o iskanju smisla, inteligentna politična (anti)utopija in uničujoča satira, ki razkriva, da ljudi poganja zgolj iskanje egoističnega užitka, vse drugo so nepomembne podrobnosti.

Michel Houellebecq (1958) je eden najbolj razvpitih in provokativnih pisateljev našega časa. Vsi njegovi romani so prevedeni v slovenščino, od tega so trije izšli pri Cankarjevi založbi: Osnovni delci (2000), za katere je prejel nagrado IMPAC, Platforma (2002) ter Zemljevid in ozemlje (2012), za katerega je prejel Goncourtovo nagrado.

Recenzija Bukla

Romane razvpitega in pogosto kontroverznega francoskega pisatelja Michela Houellebecqa (1958) v slovenščini dobro poznamo, saj imamo prevedena vsa njegovega dela, med katerimi so najbolj znani Osnovni delci, Platforma ter Zemljevid in ozem lje, za katerega je dobil Gouncourtovo nagrado. Podreditev je njegov zadnji roman iz leta 2015, pri katerem je izid nesrečno sovpadel s terorističnim napadom na časnik Charlie Hebdo, zaradi česar je doživel tudi neposredno medijsko povezavo z napadom. Houellebecq namreč v slogu nekakšne anti utopije špekulira z alternativno različico bližnje prihodnosti. Leta 2022 francoski predsednik namreč postane musliman, kar ima za posledico veliko preobrazbo francoske družbe. Vse to relativno resignirano spremlja glavni junak François, sicer univerzitetni profesor literature, ki v srednjih letih živi svoje osam ljeno življenje, tega pa zgolj sem ter tja popestri s kratkotrajnimi zvezami s študentkami ali pa obiski pri prostitutkah. Aktualna družbena satira.

Samo Rugelj; Bukla 129-130

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...