Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Možnost B

Kako se spoprimemo s stisko in se pod pritiskom ne stremo, temveč v sebi odkrijemo moč in življenjsko rast
Adam Grant, Sheryl Sandberg
Možnost B
24,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Upanje
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5393-1
Naslov izvirnika Option B
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Danica Križman
Urejanje Sanda Šukarov

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 14,5 cm
280 g
288 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
družbene vede
psihologija in psihiatrija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ko ji je iznenada umrl mož, se je Sheryl Sandberg sesul svet. Prepričana je bila, da njuna otroka in ona nikoli več ne bodo res srečni. V intimni in ganljivi izpovedi oriše čas, ko se je kot mama, vdova in poslovna ženska prebijala skozi labirint bolečine in zadreg, ki vzniknejo ob izgubi bližnjega. Na pomoč ji je priskočil tudi Adam Grant, ki ji je kot prijatelj in psiholog pokazal, kako lahko življenjske udarce omilimo in prebrodimo s konkretnimi orodji. Prožnost, sposobnost obvladovanja življenjskih preizkušenj, ni nespremenljiv, ampak je kot mišica, ki jo lahko okrepimo. Ko bog zapre vrata, odpre okno, pravi ljudska modrost, in to okno, možnost B, moramo in zmoremo odpreti, ko nam zmanjkuje tal pod nogami.

Vsi živimo nekakšno obliko možnosti B. Ta knjiga nam bo pomagala, da jo zgrabimo za roge.

"To navdihujočo knjigo priporočam prav vsakomur. Žalosti, izgubi in razočaranjem se ne moremo izogniti, zato je naša najboljša možnost, da poiščemo svojo možnost B."
- Malala Jusafzaj, Nobelova nagrajenka za mir

"Možnost B pretrese in predvsem navdihuje z zgodbami o bolečini in izgubi, a tudi o človekovi sposobnosti, da vse to vzdrži in se še okrepi. Ta knjiga ni le sijajno branje, ampak tudi odlična lekcija, ki bi jo morali obvladati vsi."
- Atul Gawande, kirurg in pisatelj; avtor Minljivosti

"Razsvetljujočo, izvirno in globoko navdihujočo Možnost B lahko beremo kot napete spomine, kot terapijo za krvaveče srce in kot pripovedi ljudi, ki so se po udarcih usode pobrali in dobro živeli. Praktičen in nujen priročnik o izgubi in človeški prožnosti."
- Cheryl Strayed, pisateljica; avtorica Divje

o avtorjih

Adam Grant je psiholog, eden najbolje ocenjenih profesorjev na ugledni poslovni šoli Wharton ter avtor uspešnic Originals in Give and Take. Raziskuje motivacijo, smisel življenja in načine, kako živeti bogato in ustvarjalno življenje; kot eden vodilnih na svojem področju je prejel nagrado Ameriškega združenja psihologov ter Nacionalnega sklada za znanost. Njegove komentarje lahko beremo tudi v časniku New York Times. Živi v Filadelfiji z ženo in tremi otroki.

Sheryl Sandberg je poslovna vodja, filantropinja in izvršna direktorica Facebooka. Doslej je že objavila uspešnico Lean In in ustanovila organizacijo LeanIn. Org, ki podpira ženske pri uresničevanju njihovih ciljev. Pred tem je bila podpredsednica spletne prodaje pri Googlu in vodja kabineta na ministrstvu za finance Združenih držav Amerike. Živi v Severni Kaliforniji z dvema otrokoma. Sheryl ves dobiček od te knjige namenja neprofitni organizaciji OptionB.Org, ki pomaga ljudem krepiti prožnost in poiskati smisel v hudih časih.

o knjigi v medijih

»Sheryl Sandberg je uspešna poslovna ženska. Bila je podpredsednica spletne prodaje pri Googlu, vodja kabineta na ameriškem ministrstvu za finance, potem pa izvršna direktorica Facebooka. Ob tem pa srečno poročena z ljubeznijo svojega življenja in mamica desetletnika in sedemletnice. Potem se ji je sesul svet, saj ji je nenadoma umrl mož. Prepričana je bila, da ne ona ne otroka ne bodo nikoli več srečni. A tudi ko zmanjka tal pod nogami, zmoremo in moramo izbrati možnost B. (...) Naporen čas, ko se je Sandbergova kot mama, vdova in poslovna ženska prebijala skozi labirint bolečine, je orisala v ganljivi knjigi Možnost B, ki jo je napisala v soavtorstvu s psihologom Adamom Grantom, cenjenim profesorjem, avtorjem knjižnih uspešnic in priznanim raziskovalcem motivacije, smisla življenja in načinov, kako živeti bogato in ustvarjalno.«
Prispevek si lahko v celoti preberete v Dobrih zgodbah.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...