Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Biti kristjan

Juan Luis Lorda
Biti kristjan

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-278-348-8
Naslov izvirnika Para ser cristiano
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Milena Černe
Urejanje Cvetka Rezar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
270 g
242 strani
Tip knjige
verski spisi
Kategorije
religija > krščanstvo

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kako živeti krščanstvo med družino, delom ali študijem.

Knjiga prinaša razmislek o tem, kako uresničevati držo kristjana v vsakodnevnem življenju, ne glede na življenjske razmere, delovno mesto, življenjski stan ali mesto posameznika v družbi. Bralcu na sodoben način in z jasnimi smernicami osvetljuje pot pristnega krščanskega življenja.
Naslov knjige Biti kristjan že vnaprej sporoča njen namen: izo blikovati shemo poti, po katerih je mogoče popotovati v smeri pristnega krščanskega življenja. Zato gre za prizadevanje, ki je povezano z naporom, bojem, napetostjo, voljo, pa tudi s hrepene njem, ki mora biti prisotno v človeku, ki je zaslutil presežni smisel človeškega življenja in si želi resno odgovoriti na njegove zahteve.
S tega zornega kota je postavitev problema klasična in enostavna. Ni pričakovati velikih odkritij na že tisočkrat obdelanem polju, mogoče pa se je na nauk osredotočiti z drugačnimi potezami, izrečenimi prav po meri časa in načinov bivanja v tem današnjem svetu, z drugačnimi oblikami soočanja z vprašanji, ki kipijo v razumu in duši. To je tisto, česar se je lotil in kar je dosegel Juan Luis Lorda.

O avtorju
Juan Luis Lorda (Pamplona, 1955) je duhovnik, posvečen leta 1983, industrijski inženir (1977) in doktor teoloških znanosti (1982). Od leta 1983 predava dogmatično teologijo in krščansko antropologijo na Univerzi v Navarri.Poleg tega dela, prevedenega v različne jezike, med njegovimi knjigami izstopajo: Antropologija. Od drugega vatikanskega koncila do Janeza Pavla II.; Znamenje križa; Morala, umetnost življenja, prav tako prevedeno v več jezikov; Krščansko pojmovanje človeka; Humanizem 1. Nevidne dobrine; in Humanizem 2. Naloge duha.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...