Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Odsevi lune na vodi

Zdravljenje ženskega telesa in uma s tradicionalno kitajsko modrostjo
Kanae Kinoshita, Xiaolan Zhao
Odsevi lune na vodi

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Primus
Zbirka InZdravje
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-7090-72-7
Naslov izvirnika Reflections of the Moon on Water
Leto izdaje izvirnika 2006
Prevod Aleksandra Boj
Urejanje Barbara Lipovšek

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14 cm
340 g
278 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Rdeča nit te knjige, ki nam razkriva večtisočletne prakse za preprečevanje bolezni in ohranjanje zdravja v povezavi s težavami ženskega telesa in uma v različnih obdobjih življenja, je vpliv čustev na njeno zdravje.

Ženska lahko z zapostavljanjem svoje čustvene plati plača visoko ceno v obliki bolezni. Zato tradicionalna kitajska modrost spodbuja negovanje čustvenega ravnovesja, ki posledično odpravi menstrualne in ginekološke tegobe ter vpliva na splošno zdravje telesa in duha.

Odkar je dr. Xiaolan Zhao pred dvanajstimi leti v Kanadi odprla svojo ordinacijo, je zdravila več tisoč žensk, ki so trpele zaradi utrujenosti, PMS-ja, neplodnosti, depresije, simptomov menopavze in drugih ginekoloških težav.

Te težave so vse preveč pogoste na Zahodu, medtem ko so veliko manj prisotne na Kitajskem, kjer je tradicionalna kitajska medicina (TKM) že tisočletja del življenja. Kot zdravnica, ki se je sprva izobraževala o zahodni medicini in kasneje začela prakticirati TKM, je dr. Zhao videla, kako učinkovit je pristop tradicionalne kitajske medicine pri njenih pacientkah.

Vsaka ženska lahko ogromno stori za preventivo in samozdravljenje, tako da okrepi svoje zdravje in vitalnost ter prepreči bolezni. S preprosto spremembo prehrane, gibanja, spolnega življenja in načinov, na katere se spopadamo s stresom in čustvi, lahko izjemno izboljšamo svoje trenutno in prihodnje zdravje.

Recenzija Bukla

»Končno je Slovenija dobila praktično knjigo o tradicionalni kitajski medicini«, je na zavihku odločno zapisala Maša Maruša Cvelbar, diplomirana sinologinja in akupunkturistka, ki je sodelovala pri strokovnem pregledu prevoda tega lepega vodnika. V naši kulturi se namreč bolj redko govori o vplivu čustev (jeza, žalost, strah, ljubezen, veselje …) na zdravje ženskega telesa in uma, starodavni kitajski modreci pa poznajo njihovo silovito moč in spodbujajo negovanje čustvenega ravnovesja, ki posledično odprav­lja menstrualne in ginekološke tegobe ter vpliva na splošno zdravje telesa in duha. Avtorica, kitajska zdravnica, ki v svojem delu že dolgo združuje znanja sodobne in tradicionalne medicine, poudarja pomen uglašenosti in skladnosti v vsakdanjem življenju in ponuja predvsem preventivo, preprečevanje bolezenskih stanj in ohranjanje zdravja in vitalnosti. Z uporabnimi nasveti v knjigi pomaga pri izbiri pravilne prehrane v različnih življenjskih obdobjih ženske, skozi zgodbe in primere svojih pacientov ponuja nasvete s področja telesne vadbe, čustev, spolnosti, življenjskega sloga, dela in spanja. Četudi kitajska medicina zveni zapleteno in morda eksotično, je treba poudariti, da v resnici svoje modrosti črpa iz narave in njenih najbolj naravnih procesov, pa tudi iz človeških zdravilnih virov, ki jih nosimo v sebi, zaradi česar sta njeno razumevanje in uporaba zelo preprosta. Knjiga, ki zna marsikoga prijetno presenetiti.

Renate Rugelj, Bukla 157

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...