Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vezenje

30 sodobnih stvaritev po vzoru ljudskih vezenin
Nancy Nicholson
Vezenje
19,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4611-7
Naslov izvirnika Modern folk embroidery
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Tina Stanek
Urejanje Sanda Šukarov

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 21 cm
440 g
127 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
umetnost
družina, vzgoja in izobraževanje
kulinarika, dom in vrt

Povej naprej

O knjigi

Starodavna ljudska umetnost vezenja je bila v zadnjih desetletjih precej pozabljena, a z obujanjem zanimanja za ročna dela in ustvarjanje si vrača zasluženo veljavo. S tem priročnikom se boste naučili vesti temeljne okrasne vbode in njihove različice, od najbolj preprostih do nekoliko zahtevnejših.
Svoje nove veščine lahko preizkusite na 30 čudovitih okrasnih izdelkih za dom in osebno rabo, ki se navdihujejo iz ljudskega izročila in skandinavske estetike. V pomoč vam bodo natančne razlage, sheme, ilustracije in fotografije.
Od tod pa do lastnih vezenih umetnin pa vas ločita le še navdih in domišljija!

Recenzija Bukla

Čeprav se je na ljudsko umetnost vezenja v zadnjih desetletjih pozabilo, ta zdaj z obujanjem zanimanja za ročna dela postaja vse bolj priljubljena. Avtorica, ki je bila že od malih nog vpletena v svet ustvarjalnosti, saj je bil njen oče profesor tekstilne umetnosti na Kraljevi akademiji za umetnost, mati pa gonilna sila programa za ohranitev in razvoj umetnosti vezenja, se je odločila, da bo nadaljevala pot staršev in veselje do ustvarjanja usmerila v vezenje. Številne zamisli, ki se jih je kot otrok naučila od mame in kasneje sama, v tem priročniku deli z bralci. Sicer sledi ljudskim vzorcem, a jim je hkrati dodala sodobni pridih, tako da bodo izdelki zagotovo popestrili vsa moderna stanovanja. V pomoč so nazorna navodila, sheme vzorcev in številne fotografije, od tu naprej pa bo bralca vodila domišljija.

Vanja Jazbec, Bukla 137

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...