Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Mlečni izdelki narejeni doma

Darja Mavrin, Tatjana Šubic
Mlečni izdelki narejeni doma
18,00 € 18,00 € Prihrani 0,00 €
Na zalogi, rok dobave 1-3 delovne dni

Povej naprej

Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-203-485-6
Leto izdaje izvirnika 2019
Fotografije Tatjana Šubic
Urejanje Savina Dreu

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 17 cm
470 g
168 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki
kulinarika, dom in vrt > kmetijstvo

Založnik o knjigi

Vse več ljudi se odloča, da se preizkusi tudi v nekoliko zahtevnejši domači izdelavi mlečnih izdelkov. V knjigi Mlečni izdelki narejeni doma, avtoric Tatjane Šubic in Darje Mavrin vam razkrivamo koristne nasvete in postopke za domačo pripravo mlečnih izdelkov. Od najbolj preprostih, kot so kislo mleko, jogurt, kefir do tehnološko nekoliko zahtevnejših mehkih sirov v slanici, mocarele, sira za žar in drugih izdelkov iz smetane. Avtorici nista pozabili niti na danes tako priljubljen skyr, ki je islandska različica fermentiranega mleka, ki ga izdelate z dodatkom sirišča. Vsebuje velik delež beljakovin in malo maščob.

V knjigi je poleg cele palete navodil za izdelavo samih mlečnih izdelkov tudi več kot 40 slastnih receptov za jedi, za katere so poleg drugih sestavin uporabljeni tudi mlečni izdelki.

Recenzija Bukla

Verjetno ste si že kdaj pripravili domače kislo mleko … Bi se radi preizkusili tudi v pripravi nekoliko zahtevnejših mlečnih izdelkov, recimo kefirja in različnih mehkih sirov? Potem imate pred sabo pravo knjigo. Darja Mavrin in Tatjana Šubic sta mojstrici na svojem področju in že dolgo uveljavljen tandem; sta avtorici učbenika za dijake srednjih šol z naslovom Mleko in mlečni izdelki (2012), v soavtorstvu z Barbaro Bešter pa sta podpisali tudi knjigo Izdelajmo jogurt, maslo, sir (2014). V tokratni knjigi nadgrajujeta že predstav­ljeno, osvežujeta navodila za pripravo in ponujata sveže recepte. Najprej seveda na splošno o mleku, njegovi kemijski sestavi in obdelavi, potem pa že preideta k natančnejšim navodilom za pripravo različnih vrst jogurta, skyra (vedno bolj priljubljeno tradicionalno islandsko fermentirano mleko), masla in drugih mlečnih izdelkov. Prijetno presenetijo tudi dodani recepti, recimo za slastni čokolad­ni kolač z doma izdelanim sirom mascarpone ali maslo s suhimi paradižniki, pa vitaminski napitek s pinjencem … Priporočam tako začet­nikom kot poznavalcem.

Vanja Jazbec, Bukla 150

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...