Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Toplo priporočam

Pite, župce in sladkarije iz ljubljanske Bazilike
Darja Končarevič
Toplo priporočam
28,50 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba samozaložba
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-283-444-9
Fotografije Manca Jevšček, Darja Končarevič, David Lotrič
Ilustracije Polona Pačnik
Spremna beseda Urša Jerkič

Tehnične lastnosti
trda vezava
25,5 x 19,5 cm
1.250 g
297 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

O knjigi

Prva knjiga ljubljanske Bazilike je povabilo k enostavni, malo drugačni kuhinji. Takšni, kot jo postrežejo v Baziliki in kot jo jedo pri Darji doma. Na 304 straneh boste našli 79 finih receptov in sočnih fotografij.

Sestavine so z vrta ali s potovanj, vselej premišljeno pripravljene in sproščeno postrežene. Knjiga je zasnovana za ves dan, za vsakršne priložnosti. Tukaj so jutranji mufini, granole pa celodnevne uspešnice, kot so slastne pite in dobrodejne župce, ter druge odlične ideje za lahkotno kosilo ali spontano večerjo s prijatelji.

Toplo priporočam navdihuje, zna pohiteti in si vzeti čas – za uživanje ob hrani in klepetu.

Recenzija Bukla

V središču Ljubljane so z imenom Bazilika označeni že trije ne prav veliki, a dobro obiskani lokali, bistroji, s hrano, pripravljeno po danes zmagovitem načelu: naj bodo sestavine sveže, znanega izvora in sezonske, improvizacija in eksperimentiranje pa eno osnovnih pravil pri pripravi. Darjo Končarevič, srce tega družinskega podjetja, so nabiranje izkušenj pri pogosto skupinski kuhi za domače in goste ter odzivi uživalcev njenih malic, kosil in večerij sčasoma pripeljali do spoznanja, da potrebuje zapise receptov, za katere si želi, da ne bi šli v pozabo. Okroglih 100 – za pite, župce in sladkarije, nekaj iz družinske zakladnice, nekaj z vsakdanjih jedilnikov v Baziliki in nekaj iz svoje domače kuhinje – jih je izbrala in dve leti pripravljala za knjigo s toplim priporočilom že kar v naslovu. Recepti, nekateri po besedah avtorice brezobzirno preprosti, so namenjeni ljudem, »kot smo mi, ki radi jemo dobro prav vsak dan in nam največ pomeni skupen obrok«.

Iztok Ilich, Bukla 122

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...