Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Bela dama

Christian Bobin
Bela dama
21,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Književno društvo Hiša poezije
Zbirka Ginko
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-6758-68-0
Naslov izvirnika La dame blanche
Prevod Nadja Dobnik, Tadeja Spruk
Urejanje Nadja Dobnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
108 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
biografije in spomini
francosko leposlovje

Založnik o knjigi

Bela dama je poetičen biografski roman o ameriški pesnici Emily Dickinson, ki velja za eno največjih pesniških peres vseh časov. Christian Bobin v svojem prepoznavnem slogu - lahkotno poetičnem in fragmentarnem - popelje bralca skozi vsa obdobja življenja Emily Dickinson, skozi njen čas ter njene odnose z bližnjimi in do sveta. Pod navidezno poetično lahkotnostjo se bralcu razodene izjemno natančno poznavanje pesničinega življenja, podrobnosti o njenih starših, bratu in sestri, številnih podatkov, ki so sicer znani le iz njene ohranjene korespondence. Vse te podrobnosti Christian Bobin preplete na način, ki bralcu približa najgloblje bistvo pesniške drže in zavezanosti poeziji te izjemne in nenavadne pesnice, ki je večino svojega življenja preživela za stenami svojega doma, vendar čuječe povezana z dihanjem sveta in časa.

Christian Bobin se je rodil 1951 v francoskem mestu Creusot, kjer živi in ustvarja še danes. Objavljati je začel v začetku osemdesetih let in danes velja za enega najpomembnejših sodobnih francoskih avtorjev. Njegov opus obsega več kot petdeset del, večinoma kratkih romanov, poetičnih zapiskov in refleksij ter več knjig za otroke. Bela dama zaradi svoje izjemne poetičnosti in obenem faktografske natančnosti velja za eno najpomembnejših del o Emily Dickinson.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...