Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Tolmuni nežnosti

Romana Ercegović
Tolmuni nežnosti

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Chiara
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-7060-11-9
Ilustracije Simona Čudovan

Tehnične lastnosti
trda vezava
17,5 x 17,5 cm
450 g
128 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Romana Ercegović s svojo poglobljenostjo v življenje, v bralcu prebudi lepoto nežnih pokrajin lastne biti. Skozi pesmi nas popelje v osrčje narave in lastnega zavedanja. Skozi vsako besedo, ki ima globlji pomen in posebno sporočilnost, čutimo mir in svetost življenja.
Narava daje Romani posebno moč in občutja, ki jih skozi besede preda bralcu. Besede in njihov ritem izbira na poseben način, način, ki ga bralec lahko hitro začuti in ga popelje v kraljestvo svetosti.

… Lepota večnosti zasije skozi nebo,
ko se vsako jutro znova zaljubi v zemljo.
Vse zadiha v čistini Ljubezni.
Vse zaživi v Življenje.
Vse stvarstvo zasije v Resničnost …

Akademska slikarka Simona Čudovan s svojimi slikami odpira vrata v svetove sočasnih resničnosti, v mitske svetove bitij narave in njihovih modrosti. Njene slike nikoli niso abstraktne. Zmeraj utelešajo doživljanje resničnega sveta. Prevzamejo s svojo globoko govorico tišine, ki nagovarja spokojno, jasno in konkretno. Umetnici je tuje ločevanje na profano in sveto. Sejanje skozi sito Lepote je njeno vsakdanje opravilo. S svojimi deli spominja, da je svet okrog nas in v nas živ, da je v njem prisotnih veliko zavesti in obilje nedolžnosti. Avtorica prevaja njihovo govorico, da se zavemo njihove in svoje plemenite prisotnosti.

Recenzija Bukla

Verzi v tej zbirki pesmi so nežno sugestivne pletenice besed, ki spominjajo na starodavna sveta besedila, na speve šamanke, s katerimi ustvarja subtilne miselne in zvočne vibracije. Nežni so kot voda in močni, kot je voda. Skrivnostni so kot tolmuni. Pesnica, ki je tudi celostna uprizoritvena umetnica, z njimi podoživlja arhetipe, prisluškuje notranjim vzgibom in odpira davno izginule, toda nikoli pozabljene portale vstopa v vzporedne svetove. Z njimi se zahvaljuje vsemogočni naravi, ki ji je navdih, velika mati in davna prednica v enem, izvor duhovne moči in vrelec intuicije. V njenem duhovnem kozmosu plešejo svoj večni ples zemlja, ženskost, življenje, večnost, ljubezen, nežnost, resničnost, stvarstvo, prostori božanskosti, mod­rost, srčnost, tišina, svetloba ... Bralca vabi, da skupaj vstopita v novo resničnost, ki ju že čaka.

Maja Črepinšek, Bukla 150

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...