Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Sijaj

Splendore
Margaret Mazzantini
Sijaj
32,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Roman
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4512-7
Leto izdaje izvirnika 2013
Prevod Irena Trenc Frelih
Urejanje Darja Marinšek

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
470 g
389 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje
italijansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

"Najboljši del življenja je tisti,
ki ga ne moremo doživeti."

Guido in Costantino že od zgodnjega otroštva živita v isti hiši, čeprav v različnih svetovih. Guido je edinec premožne meščanske družine, Costantino hišnikov sin. Med fantoma se porodijo nežna čustva, a so občutki sramu prehudi in njuna vez se pretrga. Guido odide v tujino. Pa vendar ne razdalja ne nove zveze, ki jih oblikujeta, ne preglasijo ljubezni, ki ju povezuje.Hrvaškem in v sosedstvu.

»To ni knjiga o tem, da ljubezen premaga vse ovire.
To je zgodba o poti, polni ovir, potovanju vase,
v človekov značaj, večplastna in polna obžalovanj.«
- Blog L’angolo dei libri

Margaret Mazzantini je eno najbolj prepoznavnih imen sodobne italijanske književnosti. Slovenske bralce je osvojila z romanoma Novorojen in Ne premikaj se. Za oba je prejela vrsto prestižnih italijanskih literarnih nagrad, med njimi strego, po knjižnih predlogah pa so posneli tudi filma.

Pisateljici Margaret Mazzantini je bila umetnost položena v zibko. Rodila se je leta 1961 v Dublinu italijanskemu očetu pisatelju in irski materi slikarki. Uspešno igralsko kariero je z leti zamenjala za še uspešnejšo pisateljsko. Živi v Rimu z možem režiserjem Sergiem Castelittom in štirimi otroki. Za roman Novorojen je prejela nagrado Campiello. Njen prejšnji roman Ne premikaj se je bil v Italiji prodan v več kot 2 milijonih izvodov in nagrajen z nagrado Strega. Po obeh knjigah sta posneti filmski uspešnici.

Recenzija Bukla

Mazzantinijevo (1961) v slovenščini že poznamo po njenih dveh najbolj znanih in ekraniziranih romanih, Novorojen in Ne premikaj se, s strastnimi moško-ženskimi ljubezenskimi zgodbami v svojem osrčju. Taka ljubezen poganja tudi njen zad nji roman Sijaj iz leta 2013, vendar pa sta tu protagonista dva fanta, kas neje moška, Guido in Costantino, ki že od zgodnjega otroštva živita v isti hiši, čeprav pripadata različnima družbenima slojema, saj je Costantino iz hišniške družine. Zgodbo prvoosebno pripoveduje Guido, ki opisuje sproščeno odraščanje v sedemdesetih letih v Italiji, kjer Costantino Guidu že kmalu razkrije svoja ljubezenska čustva, vendar ta takrat (še) ni prepričan o svoji spolni identiteti. Kratko ljubezensko srečanje, ki spominja na tistega iz letošnjega oskarjevskega filma Mesečina, pa Guida trajno zaznamuje, čeprav ga življenje odnese v tujino. Spomin na Costantina in občutja v zvezi z njim ne usahnejo, želi si zbližanja, vendar jima življenje na pot postavi mnoge prepreke … Še en intenziven roman vrhunske italijanske pisateljice.

Samo Rugelj, Bukla 132-133

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...