Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Aktivirajte moči samozdravljenja

Moj koncept terapije pri kroničnih boleznih
Gustav Dobos
Aktivirajte moči samozdravljenja

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Arkadija
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-6451-36-9
Prevod Marja Goršek Konečnik
Urejanje Barbara Habič Pregl

Tehnične lastnosti
trda vezava
23,5 x 17,5 cm
281 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina

Povej naprej

O knjigi

Okrog 40 odstotkov prebivalcev trpi za kroničnimi obolenji kot so alergije, revma ali srčno-žilne bolezni. Šolska medicina jim pogosto dolgoročno ne more pomagati. Za razliko od naravnega zdravilstva, ki lajša akutne simptome ter trajno spodbuja moči samozdravljenja. Dr. Gustav Dobos, profesor na univerzi Duisburg-Essen, se je z enkratnim konceptom specializiral za kronične bolezni: kot primarij klinike za intergrativno medicino znanstveno proučuje postopke naravnega zdravilstva ter jih uspešno kombinira z metodami šolske medicine.
Ta knjiga vam želi pomagati ublažiti akutne simptome in razviti dolgoročne strategije za zdravljenje vaših bolezni. Predstavlja vam naravne zdravilske postopke, ki aktivirajo moč telesa in so znanstveno preverjene.

V knjigi:
Postanite pozorni na opozorila telesa: tako boste lahko težave zaznali pravočasno in jih odpravili z blagimi metodami.
Naravni postopki kot so akupunktura, ovitki, zdravilna zelišča ali masaže, pomagajo pri aktunih simptomih. Pogosto dolgoročno odpravijo težave, kar zmanjšuje potrebne odmerke zdravil.
Napetost, obremenitev in skrbi slabšajo bolezen. Naučite se modernih tehnik za premagovanje stresa: od vaj pozornosti in meditacije do azijskih dihalnih in gibalnih tehnik.

Recenzija Bukla

Prof. dr. Gustav Dobos je zdravnik interne medicine, ki je trideset let nadgrajeval klasično izobrazbo z znanji iz kiroprakse, naturopatije in akupunkture. Posebnost tega zdravstvenega priročnika je v komplementarnem pogledu na uradno in na tradicionalno medicino, saj je prvi treba priznati, da je človeku krepko podaljšala življenje, drugi pa, da zmore olajšati, ublažiti ali celo odpraviti kronične bolezni, ki se dometu klasične medicine vse bolj odmikajo. Dobos zapiše, da »rezultati najnovejših raziskovanj kažejo, da se lahko veliko tega, kar je doslej veljalo za \\'neznanstveno\\', zelo dobro razišče in razloži – s pomočjo imunologije, molekularne biologije in raziskave možganov«. In točno to so vede, na katere se avtor opira, ko nazorno in urejeno, z izdatno podporo slikovnega gradiva pojasnjuje načine za krepitev moči samozdravljenja pri astmi, visokem tlaku, srčnih boleznih, črevesnih boleznih, glavobolih, težavami v hrbtu, alergijah itd. Praktično, individualno, preventivno.

Žiga Valetič, Bukla 94

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...