Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Gobe

Poslastice iz gozda
Renate Zollner
Gobe
19,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4686-5
Naslov izvirnika Pilze
Leto izdaje izvirnika 2011
Fotografije Klaus-Maria Einwanger
Prevod Petra Piber
Urejanje Nina Žitko Pucer

Tehnične lastnosti
trda vezava
25 x 19 cm
650 g
160 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Gobe so pravi zaklad. Občudujemo jih lahko na tržnici, kako se raznovrstne razkazujejo v zabojčkih pred trgovcem, še dragocenejše pa so, ko iz njih pripravimo okusne jedi. Lisičke, jurčki, smrčki … nas razveseljujejo od pomladi do jeseni, vendar včasih ne vemo prav dobro, kako bi jih pripravili, da bi na krožniku kar najbolj zablesteli.

Da nam zamisli za jedi z gobami ne bi zmanjkalo, je avtorica Renate Zollner, izkušena poznavalka gob, zbrala recepte za okusne jedi z gobami. Nastala je tale knjiga, ki združuje tradicionalno in novejšo kuhinjo. Delo odlikujejo vrhunske barvne fotografije.

Recenzija Bukla

Pomlad oziroma konec aprila je menda gobarski vrhunec, saj takrat rastejo smrčki ali mavrahi, plemeniti divjaki, ki so tako sveži kot posušeni prava poslastica na jedilni mizi. Da vaše kuharske (gobje) stvaritve ne bodo ostale le pri lisičkah z jajčki in gobovi juhi, je poskrbela priz nana nemška poznavalka gob in v knjigi predstavila številne izvirne, preproste, pa tudi bolj zahtevne recepte za slastne jedi iz gob. Te neverjetne gozdne prebivalke lahko pripravljamo v solatah, omakah, paštetah, bistrih in kremnih juhah, s testeninami, krompirjem, priležejo pa se tudi k ribam in mesnim jedem. Gobarsko sezono pa si lahko podaljšamo na celo leto z gobami, vloženimi v kisu ali olju, in s tistimi, ki so posušene ali nam služijo kot začimbe. Najboljše so seveda tiste gobe, ki jih naberete sami, a avtorica svetuje, da pogumno stopite tudi na tržnico in poskusite tudi kako neavtohtono vrsto. Pa dober tek.

Renate Rugelj, Bukla 132-133

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...