Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Presna kuhinja

Popoln užitek
Anat Fritz
Presna kuhinja

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-01-3620-0
Naslov izvirnika Raw Food!
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Maja Prevolnik
Urejanje Nina Žitko Pucer

Tehnične lastnosti
trda vezava
25 x 19 cm
610 g
160 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Presna kuhinja je trendi, okusna, pa tudi neprekosljivo zdrava. Presne jedi namreč ohranijo vse vitamine in minerale, ki jih telo potrebuje.

Presna kuhinja je trendi, okusna, pa tudi neprekosljivo zdrava. Presne jedi namreč ohranijo vse vitamine in minerale, ki jih telo potrebuje. Njihova priprava je preprosta, izbira pa pestra: uživali bomo v barvitih smutijih, raznovrstnih solatah, hranljivih juhah in enolončnicah, zelenjavnih testeninah, pestih, namazih in slastnih zdravih slaščicah. Recepti v tej knjigi so primerni za začetnike in za vse, ki bi radi dopolnili svojo vegansko zbirko receptov ali se držali življenjskega vodila: Jem, da živim.

Recenzija Bukla

Med različnimi opredelitvami presne hrane, nadgradnje vegetarijanske in veganske kuhinje Anat Fritz priporoča tisto, ki vključuje vsa živila, ki se jih med pripravo ne segreje nad 40 ºC. Nad to mejo, se sklicuje na znanstvene dokaze, za toploto občutljivi vitamini in encimi oslabijo ali se povsem izgubijo. Navdušeno opisuje svoje izkušnje, zlasti očitno izboljšanje počutja in povečanje energije po prehodu na presno veganstvo. Za spodbujanje prebave in razstrupljanje telesa priporoča predvsem zelene smutije, pri napotkih bralcem pa ni do kraja stroga in nepopustljiva. Nekatere izboljšave, verjame avtorica, lahko prinese tudi kratkotrajno ali le občasno uživanje zgolj presne hrane, iz katere sama ni izločila alternativnih sladil, kot so med, datlji in visokokakovostni javorov sirup, pa tudi prepraženim semenom se ni mogla odreči. Presna kuhinja je zato izziv, ki pušča priprta vrata in vsakomur dovoljuje, da si izoblikuje svoja načela.

Iztok Ilich, Bukla 112-113

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...