Založba | Mladinska knjiga |
Leto izdaje | 2015 |
ISBN | 978-961-01-3620-0 |
Naslov izvirnika | Raw Food! |
Leto izdaje izvirnika | 2014 |
Prevod | Maja Prevolnik |
Urejanje | Nina Žitko Pucer |
trda vezava
25 x 19 cm
610 g
160 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki
Založnik o knjigi
Presna kuhinja je trendi, okusna, pa tudi neprekosljivo zdrava. Presne jedi namreč ohranijo vse vitamine in minerale, ki jih telo potrebuje.
Presna kuhinja je trendi, okusna, pa tudi neprekosljivo zdrava. Presne jedi namreč ohranijo vse vitamine in minerale, ki jih telo potrebuje. Njihova priprava je preprosta, izbira pa pestra: uživali bomo v barvitih smutijih, raznovrstnih solatah, hranljivih juhah in enolončnicah, zelenjavnih testeninah, pestih, namazih in slastnih zdravih slaščicah. Recepti v tej knjigi so primerni za začetnike in za vse, ki bi radi dopolnili svojo vegansko zbirko receptov ali se držali življenjskega vodila: Jem, da živim.
Recenzija Bukla
Med različnimi opredelitvami presne hrane, nadgradnje vegetarijanske in veganske kuhinje Anat Fritz priporoča tisto, ki vključuje vsa živila, ki se jih med pripravo ne segreje nad 40 ºC. Nad to mejo, se sklicuje na znanstvene dokaze, za toploto občutljivi vitamini in encimi oslabijo ali se povsem izgubijo. Navdušeno opisuje svoje izkušnje, zlasti očitno izboljšanje počutja in povečanje energije po prehodu na presno veganstvo. Za spodbujanje prebave in razstrupljanje telesa priporoča predvsem zelene smutije, pri napotkih bralcem pa ni do kraja stroga in nepopustljiva. Nekatere izboljšave, verjame avtorica, lahko prinese tudi kratkotrajno ali le občasno uživanje zgolj presne hrane, iz katere sama ni izločila alternativnih sladil, kot so med, datlji in visokokakovostni javorov sirup, pa tudi prepraženim semenom se ni mogla odreči. Presna kuhinja je zato izziv, ki pušča priprta vrata in vsakomur dovoljuje, da si izoblikuje svoja načela.
Iztok Ilich, Bukla 112-113
© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.
Sorodne knjige
- Najboljše z vrha Kuharski recepti vrhunskih slovenskih kuharjev z izračuni za diabetes 29,90 € Dodaj v košarico
- Leto okusov z V. V. 12 sodobnih menijev po Kuharskih bukvah Valentina Vodnika iz leta 1799 35,00 € Dodaj v košarico
- Kuharske bukve Faksimile s prevodom v sodobno slovenščino in barvno prilogo 31,00 € Dodaj v košarico
- Diabetolog svetuje Diabetes tip 1 in 2, nosečniški diabetes, diabetična prehrana 24,50 € Dodaj v košarico