Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Izruvana

Naomi Novik
Izruvana
34,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Srednji svet
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4056-6
Naslov izvirnika Uprooted
Prevod Kaja Bucik Vavpetič

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
520 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > fantazijski roman
ameriško leposlovje

O knjigi

Agneška ima rada svojo dolino, mirno vasico, drevesa in bleščečo se reko. A živi blizu strohnelega Gozda, polnega zla, ki vdira tudi vživljenje njene družine. Pred Gozdom jih varuje hladni čarovnik, ki ga kličejo Zmaj. Toda za svojo pomoč zahteva strašansko plačilo:mlado dekle, ki mu mora služiti deset let. Približuje se dan, ko bo Zmaj spet prišel po novo izbranko, in Agneško je strah. Prepričana je, prav tako kot vsi drugi, da bo Zmaj ssabo vzel lepo, milo, pogumno Kasijo. A izkaže se, da Zmaj izbere drugače, in Agneškino življenje se na mah obrne na glavo.
Priljubljena in večkrat nagrajena ameriška pisateljica NAOMI NOVIK (1973) piše fantazijska dela. Za roman Izruvana, poln očarljive in zasvojljive magije, je leta 2016 poleg številnih drugih nagrad prejela prestižni nebulo in locus, ki sepodeljujeta za fantazijska dela.

Recenzija Bukla

Ameriška avtorica poljskih korenin je polje fantazijske književnosti pretresla že s svojim prvim romanom Zmaj njegovega visočanstva (His Majesty\\'s Dragon), ki v rokah Petra Jacksona čaka na filmsko obdelavo, v slovenščini pa ga za sedaj še nimamo. Tudi v romanu Izruvana, ki je lani prejel več prestižnih nagrad, ostaja na terenu, kjer se čarobno prepletata magija, pravljica in realizem. Glavna junakinja, mlada, razigrana Agneška, živi s svojo družino v mirni dolini, katere rob prekriva strašljivi Gozd, poln zla. Prebivalce Doline pred Gozdom varuje mogočni Zmaj, čarovnik, ki si v zameno za pomoč vsakih deset let vzame eno sedemnajstletnico, da mu streže na gradu. Agneška, rojena v Zmajevem letu, je, tako kot njene vrstnice, prepričana, da bo Zmaj to desetletje vzel njeno pametno in lepo sosedo Kasijo. A Zmaj se odloči drugače, in njegova odločitev spremeni Agneškino življenje. Med neobičajnim bivanjem v Zmajevem stolpu se izkaže, da je tudi Agneška obdarjena s čarobnimi močmi, in ko Gozd izve za njen nenavadni dar, se začne strašljiva in temačna vojna. Bo bitko dobil Gozd? Bo kralju s svojimi pet tisočimi vojaki uspelo premagati Zmaja? Čudovita fantazijska zgodba, v kateri korenini tudi nekaj mitologije vzhodne Evrope.

Beti Hlebec, Bukla 136

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...