Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Meni je lep ta svet = A me piace questo mondo

Marko Pavček, Saša Pavček, Tone Pavček
Meni je lep ta svet = A me piace questo mondo
20,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba ZTT = EST
Leto izdaje 2017
ISBN 978-88-7174-210-6
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Jolka Milič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19,5 x 15,5 cm
470 g
311 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Poezija kot genetski zapis bi se lahko glasil podnaslov te posebne troedine pesniške zbirke, v kateri se prvič in ponovno srečajo oče Tone in njegova dva otroka, Marko in Saša. Družinska življenjska zgodba, ki jih je za vedno povezala v to- in onostranstvu, se razkriva v jeziku duše, jeziku poezije, se dotika najbolj skritih globin, iz katerih se dvigajo njihovi glasovi, da bi se na straneh te zbirke uglasili v eni sami izpovedni melodiji.

Recenzija Bukla

V tej slovensko-italijanski izdaji, ki jo je uredila in prevedla neumorna Kraševka Jolka Milič, so prvič hkrati zbrani vsi pesniški glasovi družine Pavček. Največ pesmi je Tonetovih, sledijo Markove, ki je za časa svojega kratkega življenja izdal le eno zbirko, medtem ko Saša zbirko odpira s toplim zapisom o očetu in bratu in zapira s pes mimi. Odličen izbor (tudi tu je imela prste vmes gospa Jolka), ne predstavlja le temeljnih prvin njihove poezije, ampak pesmi enega preplete s pesmimi drugega. Tonetova tematsko raznovrstna poezija ljubezenskih, družbenoangažiranih, otroško-radoživih in najpretresljivejših pesmi sinu, v katerih razgrinja vso bolečino ob njegovi smrti in ga hkrati skuša razumeti – kot oče in človek, ki postavlja življenje nad vse – , tvori dialog z Markovim ciklom. Njegovo razmišljanje o življenju, povsem drugačno od očetovega, je najti v verzu: »Puščava življenja. Ne vidiš ji konca.« Zadnje, Sašine pesmi, polne mehkobe, nežnosti pa tudi strasti, bralcu vračajo upanje, ponovno utirjajo svet in z globokim razumevanjem gradijo most med očetovo neznansko slo po življenju in Markovim iskan jem življenja v smrti.

Kristina Sluga, Bukla 136

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...