Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zdravilo za Ano

Rok Vilčnik
Zdravilo za Ano
21,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Litera
Zbirka Piramida
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-6949-50-7
Spremna beseda Petra Kolmančič

Tehnične lastnosti
trda vezava
19,5 x 14,5 cm
230 g
121 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Živ človek, človek iz mesa in krvi, ki nastopa v Rokovi poeziji, razume, da je diktat ljubezni lahko tudi nasilen, da je ljubezen sila, ki si te pokori, da te ljubezen tako zalije, da je tvoje srce poplavljeno področje in vse naokrog en sam nepregledni horizont vode. Ta voda je ženska. Ženska je jezero, ki ima svojo pošast in svoje ribiče. Ženska-jezero lahko moškega, ki je umazan – od poti in žeje, sicer umije in napoji, vendar ali je sposobna tudi tistega, česar si on od nje dejansko želi – potolažiti neutolažljivo, napojiti njego¬vo dehidrirano dušo, prinašati hrano večno zevajoče¬mu kljunu v prsih, premagati njegov strah, ki se vedno oklepa ljubezni, postati dom satelitu, izgubljenem v globinah črnega vesolja?

Recenzija Bukla

Vilčnik, ki je v našem kulturnem prostoru dobro znan, se kot pesnik predstavlja drugič. Osrednja pesem, po kateri je naslovljena tudi celotna zbirka, razkriva glavni pesniški temi – ljubezen in smrt, uokvirjeni v ganljivo zgodbo o Ani, ki išče življenjski smisel. Pesem kot zgodba je pri Vilčniku zelo pogosta (avtomehaniki nimajo prijateljev), iz nje pa veje pridih šansona, ob čemer ni odveč omeniti, da je avtor dejaven tudi na glasbenem (Patetico) in uprizoritvenem (dramatik in režiser) področju. Vilčnik zelo dobro krmari med različnimi občutji, pri čemer nikoli ne zapade v osladno solzavost. Ravno nasprotno, v pesmi redno zaposleni pesnik svoj položaj odkrito smeši, ob tem pa ost usmeri tudi na tiste, ki mislijo, da umetnost nastaja na tekočem traku.

Kristina Sluga, Bukla 112-113

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...