Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Prebujeni moški

Arjuna Ardagh, John Gray
Prebujeni moški

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Gnostica
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-229-131-0
Naslov izvirnika Conscious man
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Mojca Seliškar
Predgovor Warren Farrell

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 14 cm
400 g
242 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
ljubezen in spolnost
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga Prebujeni moški je natanko to, kar moški potrebujejo v tem trenutku zgodovine. Do zdaj so družbe preživele, ker so bile sposobne poskrbeti, da se njihovi sinovi niso zavedali svojih potreb.

Za preživetje smo potrebovali fante in može, ki niso oporekali umiranju za svojo domovino, pleme ali družino. Morali so sprejeti prepričanje, da bodo tako postali junaki, da jim bo to prineslo slavo, ljubezen in spoštovanje (tudi če je to pomenilo, da bodo ljubljeni, spoštovani in mrtvi).

Če bi o tem dvomili, bi razočarali starše, njihovi vrstniki jih ne bi spoštovali in ne bi bili vredni ženske ljubezni.

Toda danes doživljamo »ironijo industrializacije«. Kadar družba uspešno uri svoje moške, da nezavedno vso moč usmerijo v bistvene dejavnike preživetja – da služijo denar in postanejo ubijalci in zaščitniki – , si lahko privošči razkošje, da postane prebujena. Ironija je, da je urjenje prebujenosti ustvarilo svobodo prebujanja.

»Ironija industrializacije« je povzročila praznino, ki jo zapolnjuje knjiga Johna Graya in Arjune Ardagha Prebujeni moški.

Na tisoče knjig daje moškim nasvete za vzpenjanje po lestvi, kjer uspeh pomeni preživetje. Potreba po Prebujenem moškem izvira iz dejstva, da je priročnik, kako uspeti kot prebujeni moški, skoraj nasprotje priročniku »uspeh je preživetje«. uspeti kot odvetnik na primer pomeni, da se mora moški naučiti razpravljati; biti prebujen soprog ali oče pomeni »poslušati kot nebo«.

Biti veliki bojevnik pomeni razviti »ubijalski odziv«; biti zaveden vodja in oče pomeni razvijati tudi »sočutni odziv«.

Knjiga vodi moškega, da se poglobi vase ter odkrije svoj namen in poslanstvo; da je v stiku s svojimi čustvi tako, da mu ne narekujejo dejanj; da išče svojo pot in pri tem spoštuje zaveze, ki jih je med tem iskanjem sprejel.

Recenzija Bukla

Dobro vemo, da smo si moški in ženske različni. Da čutimo in razmišljamo drugače in tudi, da vsi nosimo zamere iz preteklosti. Vsakokar je že prizadel nasprotni spol. Kako to premostiti? V priročniku skušata avtorja s poudarkom na moškem ponazoriti, kako so se vloge posameznega spola predvsem v zadnjih petdesetih letih spremenile; iz tradicionalne »moškosti« in »ženskosti« do popolne svobode. Avtorja, ki sta mojstra svojega področja (John Gray je vodilni strokovnjak za medsebojne odnose – njegova knjiga Moški so z Marsa, ženske so z Venere, ki je bila v slovenščino prvič prevedena leta 1994, je še vedno najbolj prodajana knjiga o odnosih med spoloma – in Arjuna Ardagh, ki ima kot uspešen pisatelj za sabo že osem knjig) predstavita, kako se je moški spol odzval na novo pridobljeno svobodo, in začrtata nove smernice partnerstva, ki bodo marsikomu olajšale sobivanje s svojo boljšo polovico. Kot je zapisal dr. Warren Farrell v predgovoru: »Knjiga Prebujeni moški je natanko to, kar moški potrebujejo v tem trenutku zgodovine.«

Vanja Jazbec, Bukla 136

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...