Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Izšla je nova Bukla, številka 157

Izšla je nova Bukla, številka 157

Izšla je nova številka Bukle, brezplačne revije o dobrih knjigah.

Na naslovnici tokrat gostimo zmagovalno fotografijo Buklinega fotonatečaja avtorice Barbare Habit (@barbralka in barbralka.wordpress.com). Ob tem se vsem zahvaljujemo za udeležbo in vas vabimo k sodelovanju tudi v prihodnjem letu!

Zadnja letošnja številka se ponovno prične z uvodnikom, ki ga je urednik dr. Samo Rugelj naslovil Dober začetek, dober konec leta za knjige? Objavljamo več intervjujev. Feri Lainšček predstavlja prvo knjigo svoje avtobiografske trilogije Kurji pastir, dr. Renata Salecl knjigo Strast do nevednosti in Luna J. Šribar zbirko kratkih zgodb Konstrukt, d. b. o. Tu sta tudi Henrik Neubauer s knjigo Svetovna zgodovina plesa in Marcel Štefančič, jr. z zajetnim pregledom filma noir Če umrem, preden se zbudim. Tudi stalna rubrika Pobliski v prevode je to pot pogovorno usmerjena: na vprašanja sta odgovarjali Simona Škrabec, prejemnica Lavrinove diplome in Lara Unuk, prejemnica nagrade Radojke Vrančič.

Pišemo tudi o 36. slovenskem knjižnem sejmu, ki letos potek na spletu, in o nagradah ter priznanjih slovenske sekcije IBBY. Poleg ostalih prispevkov pa jedro revije ponovno tvorijo knjižne novosti. Upamo, da vam bo predstavljeni izbor v pomoč pri prazničnih nakupih: saj veste, knjiga je najlepše darilo.

Ker se zavedamo, da je do tiskane izdaje te dni morda priti malo težje, vam tokratno številko ponujamo tudi v digitalnem (pdf) formatu. Za prenos revije v vaš računalnik, tablico ali drugo ustrezno napravo, kliknite na naslednjo povezavo: Bukla 157 pdf

Buklo najdete v večini knjigarn in knjižnic, če pa jo želite prejemati v domači poštni nabiralnik, kliknite tukaj.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...