Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Jedi iz žit

Od domače kaše do dišečega peciva
Uroš Flis, Milena Suwa Stanojević
Jedi iz žit

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Cankarjeva založba
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-282-217-0
Fotografije Tomo Jeseničnik
Urejanje Nina Žitko Pucer

Tehnične lastnosti
trda vezava
22,5 x 17,5 cm
350 g
64 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

30 preprostih receptov za vsak dan:

slano pecivo s skuto, domači kruh, čapati, orehova potica, baklava, čemaževa rižota z beluši, riževa solata, ričet, kremna polenta, ajdova kaša z gobami in kislo smetano, prosena kaša s suhimi slivami in jabolčno čežano ... in še številne druge raznovrstne dobrote iz žit za pester vsakdanji jedilnik.

Recenzija Bukla

Štiri priročne in uporabne kuharice, ki vsaka zase vsebujejo preizkušene in preproste kuharske recepte, med katerimi se bodo znašli tako kuharski začet niki kot tisti, ki bi želeli svoje vihtenje kuharskih pripomočkov izpopolniti. Ljubitelji domače kuhinje bodo v knjigi Slastne domače jedi našli preproste recepte za pripravo tako skut nih kot ajdovih štrukljev z orehi ali pa matevža in številnih jedi iz krompirja. Navdušenci nad kašami, polento, ričetom in drugimi dobrotami iz žit bodo svoj tedenski jedilnik lahko obogatili s pomočjo receptov iz knjige Jedi iz žit. Navodila za shranjevanje in pripravo različnih vrst zelenjave ter barviti recepti za pripravo okusnih zelen javnih jedi od tradicionalnega kislega zelja do popularnega čičerkinega namaza so zbrani v kuharici Zelenjavne jedi. Navsezadnje pa bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji žara, ki bodo v knjigi Dobrote z žara našli številne namige, kako na žaru pripraviti okusno ribjo, mesno ali zelenjavo jed in kako katero koli od njih tudi primerno in omamno začiniti. Vsaka od kuharic v priročnem formatu vsebuje trideset skrbno izbranih receptov, opremljenih z barvnimi fotografijami, v uvodnem delu pa v vsaki knjigi najdete tudi nekaj splošnih napotkov in koristnih zvijač za kuharske mojstrovine, ki jih bo vsak gurmanski navdušenec lahko s pridom uporabil tudi za pripravo drugih jedi.

Diana Volčjak; Bukla 129-130

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...