Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Izšla je nova Bukla, št. 147

Izšla je nova Bukla, št. 147

Izšla je nova številka brezplačne revije o dobrih knjigah. Sveža Bukla, že 147. zapovrstjo, vam bo popestrila branje vse do konca maja, ko izide nova številka.

V tokratni številki dr. Samo Rugelj v uvodniku z naslovom Urednikovanje: vizija, vsebina in denar razmišlja o vrstah in izzivih urednikov, v rubriki Ljubljana – Unescovo mesto literature tokrat piše dr. Nada Grošelj, v Pobliskih v prevode je predstavljena Bela knjiga o prevajanju 2018, Manca Košir pa si je za knjigi meseca izbrala Leto čudodelnih misli in Možnost B.

V sveži Bukli si lahko preberete več intervjujev. Na naslovnici gostujeta soavtorja odvetniškega kriminalnega romana Sodni dnevi Peter Čeferin in Vasja Jager. Čas za pogovor so si vzeli še: Boris Karlovšek, ki je napisal literarizirano biografijo o Leono Štuklju Stoja na krogih; o sejmu akademske knjige, stoletnici Filozofske fakultete in specifikah akademskega založništva smo se pogovarjali s prodekanjo za založništvo izr. prof. dr. Barbaro Pihler Ciglič in vodjem Znanstvene založbe Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani dr. Matevžem Rudolfom. Tu pa so še Gregor Medved, vodja Sveta knjiga, Miklavž Komelj, ki predstavi novo izdajo Kosovelovih besedil Vsem naj bom neznan ter Dušan Šarotar in Tina Dobrajc, ki spregovorita o projektu Živa coprnija.

Pišemo tudi o 2. aprilu, mednarodnem dnevu knjig za otroke, jedro revije pa zopet predstavljajo knjižne novosti. Tokrat jih je kar več kot 190.

Buklo najdete v večini knjigarn in knjižnic, če pa jo želite prejemati v domači poštni nabiralnik, kliknite tukaj.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...