Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

IZŠLA JE NOVA BUKLA, ŠTEVILKA 164

IZŠLA JE NOVA BUKLA, ŠTEVILKA 164

Izšla je nova številka Bukle, brezplačne revije o dobrih knjigah.

V tokratni številki urednik dr. Samo Rugelj v uvodniku piše o trenutnem stanju slovenske knjige in filma. Na naslovnici so pisatelj in pesnik Matjaž Pikalo, pisateljica in prevajalka Dijana Matković in pisec Dušan Šarotar, ki predstavljajo svoje nove literarne stvaritve.

O novi knjigi smo povprašali še Toneta Hočevarja, o vlogi branja in delu z mladimi smo se pogovarjali s Ksenijo Medved, medtem ko v rubriki Pobliski v prevode gostuje Tomaž Potočnik, prejemnik nagrade Radojke Vrančič za leto 2021.

Ljubljana – Unescovo mesto literature nam predstavlja Darjo Lavrenčič Vrabec, vodjo Pionirske – centra za mladinsko književnost in knjižničarstvo ter prejemnico Čopove diplome leta 2017.

Združenje splošnih knjižnic razmišlja o družbeni odgovornosti knjižnic v svetu dezinformacij, slovenska sekcija IBBY 2021 piše o nominacijah za mednarodne nagrade v letu 2022 na področju mladinske književnosti in promocije branja, med listanjem pa boste naleteli tudi na besedilo o začetku 50. sezone strokovnih sred. Ne smemo pozabiti na predstavitev slikanice Ide Mlakar Črnič in mladinskega dela z naslovom Romeo in Julija iz sosednje ulice avtorja Vinka Möderndorferja.

Novitet in raznolikih vsebin tudi v prvih mesecih leta 2022 ne primanjkuje, zato naj bo tudi nova številka revije vodnik do dobrih knjig.

Buklo najdete v večini knjigarn in knjižnic. Če pa jo želite prejemati v domači poštni nabiralnik, kliknite tukaj. Prijetno branje!

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...