Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

IZŠLA JE NOVA BUKLA, ŠTEVILKA 165

IZŠLA JE NOVA BUKLA, ŠTEVILKA 165

Izšla je nova številka Bukle, brezplačne revije o dobrih knjigah.

V tokratni številki urednik dr. Samo Rugelj v uvodniku piše o knjigah kot vseživljenjskih pustolovščinah. Na naslovnici so pisateljice Ana Schnabl, Irena Štaudohar in Mojca Kumerdej, ki predstavljajo svoje nove literarne stvaritve.

O novi knjigi smo povprašali še Špelo Frlic, o novih prevodih pa smo se pogovarjali s Kristino Kočan in Tomom Virkom. Med listanjem boste naleteli tudi na intervju z Majo Šabec, ki je spregovorila o svoji novi monografiji. 

Ljubljana – Unescovo mesto literature nam predstavlja Roka Glavana, antikvarja, medtem ko v rubriki Pobliski v prevode gostuje Natalija Milovanović.

Združenje splošnih knjižnic razmišlja o posebnih projektih splošnih knjižnic v letu 2021 in piše o Sovici v vrtcu, projektu predšolske bralne značke v Knjižnici Radlje ob Dravi. Mestna knjižnica Ljubljana posveča svoj članek Eli Peroci, društvo IBBY pa dodaja prispevek o Mednarodnem dnevu knjig za otroke. 

Pišemo tudi o velikem knjižnem jubileju založbe Mladinska knjiga, katere knjižna zbirka Sinji galeb praznuje sedemdeset let. Ne smemo pozabiti na predstavitev mladinskega dela z naslovom Štirinajst o treh avtorja Slavka Pregla, ki ga najdete v rubriki Knjiga, prva liga, in zapisa o knjigi meseca Baba po izboru Mance Košir. 

Pomlad nam poleg cvetoče narave prinaša tudi veliko izvrstnih knjižnih novosti, zato naj bo tudi nova številka revije vodnik do dobrih knjig.

Buklo najdete v večini knjigarn in knjižnic. Če pa jo želite prejemati v domači poštni nabiralnik, kliknite tukaj. Prijetno branje!

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...