Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

IZŠLA JE NOVA BUKLA, ŠTEVILKA 167

IZŠLA JE NOVA BUKLA, ŠTEVILKA 167

Izšla je nova številka Bukle, brezplačne revije o dobrih knjigah.

V novi, poletni številki urednik dr. Samo Rugelj v uvodniku razmišlja o nedoumljivih poteh kupcev knjig. Na tokratni naslovnici pa so židane volje Uroš Buh, Anja Štefan, Uroš Zupan in Davorka Štefanec, s katerimi smo se pogovarjali o njihovih novih knjigah.

O svežih literarnih stvaritvah smo povprašali še Jedrt Maležič, Brigito Langerholc in Žigo Valetiča. Med listanjem boste naleteli tudi na intervju z Meto Kušar, ki je spregovorila o svoji novi pesniški antologiji. 

Ljubljana – Unescovo mesto literature je pripravila portret "knjigogradnika" Roka Zavrtanika, v rubriki Pobliski v prevode pa je Ana Makuc razmišljala o feminističnem prevajanju.

Združenje splošnih knjižnic piše o izposoji knjig 24 ur na dan, Mestna knjižnica Ljubljana pa o strokovnih sredah, poletnih bralnih dogodivščinah s Poletavci in Najpoletavci in o projektu NaBeri minute. Obeležili smo tudi 30. letnico knjigarne in založbe Libris in se poklonili preminuli ilustratorki Marlenki Stupica.

Ne smemo pozabiti na predstavitev mladinskega dela z naslovom Grizolda in maček avtorice Lune J. Šribar, ki ga najdete v rubriki Knjiga, prva liga, in zapisa o knjigama meseca Neobičajna psihoterapija Miltona H. Ericksona in Mozart človeške komunikacije po izboru Mance Košir. Anamarija Gruden pa je pripravila prispevek o literarnem festivalu Bralnice pod slamnikom.

Če iščete poletne knjižne zaloge, je Bukla nedvomno pravi naslov! 

Buklo najdete v večini knjigarn in knjižnic. Če pa jo želite prejemati v domači poštni nabiralnik, kliknite tukaj. Prijetno branje!

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...