Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

IZŠLA JE NOVA BUKLA, ŠTEVILKA 166

IZŠLA JE NOVA BUKLA, ŠTEVILKA 166

Izšla je nova številka Bukle, brezplačne revije o dobrih knjigah.

V tokratni številki urednik dr. Samo Rugelj v uvodniku piše o tisku kot ponovnem izzivu za slovensko tiskano knjigo. Ob 20. jubileju založbe Litera smo na naslovnici ujeli njenega glavnega urednika Orlanda Uršiča, pisateljico Adriano Kuči in pisatelja Lenarta Zajca in Primoža Sturmana, ki predstavljajo svoje nove romane.

O novih romanesknih stvaritvah smo povprašali še Tino Vrščaj in Gabrielo Babnik, o novi knjigi pa sta se z nami pogovarjala Boštjan Videmšek in Maja Prijatelj Videmšek. Med listanjem boste naleteli tudi na intervju z Juretom Jakobom, ki je spregovoril o svoji novi pesniški zbirki. 

Ljubljana – Unescovo mesto literature je pripravila portret prevajalke Suzane Koncut, rubrika Pobliski v prevode pa je predstavila nominirance za nagrado Vasje Cerarja. 

Mestna knjižnica Ljubljana razmišlja o 29. Bologni po Bologni, mednarodnem knjižnem sejmu v Bologni. Rok Glavan predstavlja nov stripovski festival Trubarjeva - pot kulture, Mateja Gaber pa piše o sejmu akademske knjige Liber.ac. 

Nada Grošelj se nam je tokrat pridružila s prispevkom Dialog z antiko. Ne smemo pozabiti na predstavitev mladinskega dela z naslovom Peta osebna avtorja Igorja Karlovška, ki ga najdete v rubriki Knjiga, prva liga, in zapisa o knjigama meseca Ob nastanku sveta in Plotin ali preprostost pogleda po izboru Mance Košir. 

Poletje že kliče v naravo, naj bo vaša spremljevalka tudi dobra knjiga.

Buklo najdete v večini knjigarn in knjižnic. Če pa jo želite prejemati v domači poštni nabiralnik, kliknite tukaj. Prijetno branje!

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...